خبرنگار:علیرضا مهران پور/سردبیر:علیرضا مهران پور
کشورهای جهان خواهان محصولاتی از جنس صنایع دستی موتابی هستند
به گزارش رویداد ایساتیس؛ مریم جلالی در نشست با مسئولان شهرستان میبد ضمن تجلیل از همت و غیرت مسئولان استان و شهرستان میبد اظهار کرد: معتقد هستیم هرگاه شهری ثبت جهانی میشود باید بر اساس آن وظیفه و اختیاراتی را هم به آنها داد.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی گفت: در سازمان دهیاریها و شهرداریها هم باید شهرهای جهانی متفاوت دیده شوند، پس از ثبت جهانی لوح به شهردار آن شهر اعطا میشود، زیرا صنایعدستی در جهان امر شهری و مردمی محسوب میشود و دیگر امری دولتی نبوده و یک وجه مردمی سازی دارد که شهرداران متولی این امر میشوند.
جلالی افزود: زنجیره هر صنعتی به توسعه، قیمت، قیمتگذاری و تشکیل خوشه و زنجیره تأمین خود نیاز دارد.
او خاطرنشان کرد: همگرایی و همافزایی یک نعمت است و ظرفیتها برهمه روشنشده است، باید از صحبت در مورد این بخش عبور کنیم و در ادامه با برنامه جامع، این بخش را سروسامان بدهیم و با دیپلماسی داخلی و خارجی بازارچه محصولات را در موقعیتهایی که مشتری وجود دارد راهاندازی کنیم.
او با اشاره به ارتباطات گرفتهشده با سفارتخانههای مختلف گفت: کالا باید به سمت جاهایی برود که مشتری دارد، دوره تکمحوری و برنامهریزی کردن تکبعدی گذشته است. اگر دانشگاه، آموزشوپرورش و شرکت شهرکهای صنعتی همراه ما نباشد تنها جرقه کار خورده میشود ولی جریان سازی نخواهد شد، درصورتیکه در تلاش برای جریان سازی هستیم.
وی بابیان اینکه طرح زنجیره ارزش برای شهرها طراحی شود، عنوان کرد: زیلوبافان شهرستان که بالای ۵۰ ساله هستند، باید با همکاری آموزشوپرورش هفتهای دو ساعت کار با زیلو ویژه دختران و پسران در دبیرستان را آموزش دهند تا آنها کار را تجربه کنند.
جلالی عنوان کرد: باید در برند سازی به شهرهای جهانی کمک کنیم و یک بیانیه شهری برای هر شهر داشته باشیم که شامل صفات و کلیدواژهها باشد و رنگ و لعاب و دیگر خصوصیات آن مشخص باشد، تا هر معلم و فروشندهای با رعایت آن نسبت خود را با برند حفظ کند.
او با تأکید بر اینکه میراث فرهنگی ریشههای ما است، گفت: گردشگری آوند این درخت و صنایعدستی میوههای آن است، اگر همهچیزها شرایط خوبی داشته باشند اما درخت بارور نباشد، فایده نخواهد داشت.
معاون صنایعدستی کشور با اشاره به اینکه شهرستان میید در مسیر جاده ترانزیت و در بین دو استان مهم قرار دارد، گفت: گردشگران زیادی میتوانند از این منطقه استفاده ببرند و صنایعدستی خرید کنند، البته امروز قصههای صنایعدستی از خود صنایعدستی برای مردم ارزشمندتر هستند.
جلالی با اشاره به اینکه استان یزد ۸۰۰ نفر متقاضی بیمه صنایعدستی دارد، ادامه داد: به قول مساعدت ریاست جمهوری امسال قرار است بیمه برای ۱۰ هزار نفر از فعالان صنایعدستی اجرا شود که با توجه به نا ترازی صندوقهای بیمه این کار مشکل است.
در حال حاضر پیشنهاد ما بر این است که افراد از طریق بیمه سلامت، بیمه روستاییان و عشایر بیمه شوند و ما با الحاق بیمه تکمیلی به بیمه آنها اتفاق و دستاورد خوبی را برای آنها رقم بزنیم.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه صنایعدستی هویتی هستند، بیمه عشایری و روستایی آن را قبول کردند، همچنین انجمنها و اتحادیهها بیمهای بر اساس خرید کالا خواهند داشت، به این نحو که به ازای تولید محصول، خریدار تولیدکننده را بیمه کند.
معاون وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید بر صادرات صنایعدستی در استان یزد گفت؛ با سفرای ۶۰ کشور ارتباط مستقیمی دارم و قرار است بازاریابی صورت بگیرد تا صنایعدستی کشور و ازجمله محصولات موتابی که در کشورهایی مثل فنلاند یا دانمارک که هوای سردی دارند، تمایل خواهند داشت تا از این محصول که طبیعی است و جنس پلاستیکی نیست استفاده ببرند.
جلالی تصریح کرد: کمک خواهیم کرد تا تسهیلات طرحهای ملی بدون سقف استانی از اعتبارات متنوع ازجمله تبصره ۱۸، بنیاد برکت و … بهرهمند شوند و خوشههای اقتصادی چهار صنعت مطرح در شهرستان میبد ارتقا یابد.
برچسب ها :فعالین صنایع دستی ، مریم جلالی ، میراث فرهنگی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰