خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور
سفیر اسپانیا بر گسترش روابط ایران با کشورش تاکید کرد
به گزارش رویداد ایساتیس؛آنتونیو سانچز بندیتو” در نشست مشترکی با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی یزد افزود: پیش از این تفاهمنامههایی بین ایران و اسپانیا بوده و احیای این تفاهمنامهها باید در دستور کار باشد؛ اگر چه آمار رسمی همیشه نشان دهنده مقدار صادرات و روابط نیست اما غیر قابل انکار است که روابط اقتصادی ما کاهش یافته است.
وی افزود: بسیار خوشحالم که یزد اولین مقصد سفر من در سمت سفیر اسپانیا است؛ نهتنها بهخاطر تاریخ و فرهنگ غنی این شهر که به ثبت رسیده؛ بلکه بهخاطر اینکه یزد یکی از صنعتهای پویا در اقتصاد ایران است.
آنتونیو سانچز بندیتو ادامه داد: ما هر ۲ اشتراکات زیادی داریم؛ ملتی قدیمی با تاریخی افتخارآمیز بهطوریکه من احساس میکنم در خانه هستم و از سویی ما در اسپانیا به واسطه آندلس با اسلام و مسلمانان آشنایی داریم؛ در یزد نیز زندگی مسالمتآمیز ادیان میتواند الگوی خوبی برای جهان باشد.
وی افزود: اسپانیا نقش کلیدی در اقتصاد جهان دارد؛ چهارمین اقتصاد در اروپا و دومین کشور از لحاظ گردشگری است بهگونهای که سالانه پذیرای گردشگران به انداه ۲ برابر جمعیت خود است.
سفیر اسپانیا در ایران با اشاره به اینکه در برخی موارد شرایط اقلیمی مشترکی از جمله کویر داریم گفت: پتانسیلهای زیادی در یزد وجود دارد و بسیاری از مسائلی که مطرح شد در زمینه تولید هست، در بین بخشهایی که گفته شد نساجی، کاشی و سرامیک، مدیریت آب، غذا، انرژیهای تجدیدپذیر همه در اسپانیا وجود دارد و مایلیم این تجربهها را به اشتراک بگذاریم و هر دو طرف بهرهمند شوند.
وی به موضوع صدور ویزا نیز اشاره کرد و گفت: اسپانیا بهعنوان عضوی از اتحادیه اروپا دررابطهبا صدور ویزا مسئولیتهایی دارد؛ اما اگر هدف روی تجارت باشد؛ تلاش میکنیم این روند را تسهیل کنیم.
رایزن بازرگانی سفارت اسپانیا در ایران نیز با اشاره به اینکه این تازه آغاز راه ارتباط ما است تأکید کرد: شرایط برای همکاری دو کشور در زمینههای صنعتی مهیاست.
وی افزود: حضور شما برای گسترش این ارتباطات مغتنم است. امیدواریم در آینده این ارتباطات هر چه بیشتر بهخصوص در صنعت گردشگری توسعه پیدا کند.
“محمد تقی خالقیه” عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد با اشاره به مراودات تجاری در زمینه کاشی و سرامیک با اسپانیا گفت: این مراودات و مشارکت با اسپانیا در زمینه تولید جوهر وجود داشته؛ اما از تابستان امسال این همکاری قطع شده است. نگاه اسپانیا به این همکاریها باید اقتصادی باشد تا بتوانیم مراودات را از سر بگیریم.
“حمیدرضا شرافت “عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد اشاره کرد: استان یزد اولین استان از لحاظ تنوع منابع معدنی در کشور است ،در استان یزد حدود ۴۰ نوع ماده معدنی داریم. در زمینه کانی های فلزی نیز به لحاظ حجم ذخیره از استان های خوب کشور هستیم و از لحاظ فلزات گران بها نیز پتانسیل خوبی داریم.
وی افزود: بخش خصوصی نیز بسیار در این زمینه فعال است. این موارد می تواند زمینهه همکاری های مشترک بین دو کشور باشد. لازم است کمیته مشترکی تشکیل شود و نوع و میزان همکاری ها مشخص شود.
حسین پهلوان پور رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد نیز گفت: با توجه شرایط اقلیمی اسپانیا در زمینه کشاورزی موفق بوده است و همکاریهایی با ایران در این زمینه بوده است. یزد نیز قدیمیترین استانی است که در زمینه کاشت محصول پسته فعالیت میکند، در نتیجه میتوانیم با همدیگر در مورد تجربه کاشت و برداشت این محصول همکاریهای مشترک داشته باشیم.
احمد عشقان ملک عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد در این جلسه با اشاره به پتانسیل های یزد در زمینه تولیدات پتروشیمی گفت: در حال حاضر ارتباط مستقیم با اسپانیا وجود ندارد و مواد اولیه از طریق سایر کشورها به اسپانیا صادر می شود ،امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک با همراهی رایزن بازرگانی سفارت اسپانیا زمینه گسترش همکاری ها را ایجاد کنیم.
اصغرآقا نبیل رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد نیز گفت: مشترکات زیادی در زمینه فرهنگ و هنر بین یزد و اسپانیا وجود دارد.
وی ادامه داد: کویر یزد برای اروپائیان جذاب است و مردم مهماننواز یزد پذیرای توریستهای اسپانیایی هستند. از تور اپراتورهای اسپانیا دعوت میکنیم که ایران و یزد را ببینند. ما نیز از تجربیات آنها برای گسترش روابط استفاده کنیم
برچسب ها :روابط بازرگانی ، سفیر اسپانیا ، گسترش روابط ایران و اسپانیا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰