خبرنگار: بهناز عسکری /سردبیر: علیرضامهران پور
۴۰ هزار هکتار به فضا سبز استان یزد افزوده خواهد شد

به گزارش رویداد ایساتیس؛ معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با تشریح اقدامات اولیه صورت گرفته جهت اجرای طرح کاشت ۱۵ میلیون درخت در استان، تحقق این طرح و دستاوردهای خوب آن برای مردم استان را نیازمند عزم همگانی خواند و گفت: با اجرای این طرح تا ۴۰ هزار هکتار به فضا سبز استان یزد افزوده خواهد شد.
«هدایت الله میرشمسی» با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشورمان، گفت: اجرای این طرح از اواخر ۱۴۰۱ شروع شده و تا سال ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت که سهم استان یزد از این طرح، کاشت ۱۵ میلیون اصله درخت طی چهار سال است.
وی با بیان این که طرح مذکور تنها محدود به سطح سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیست، از تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهور بر اجرای این طرح خبر داد و گفت: اجرای این طرح خارج از توان دستگاه منابع طبیعی است لذا تحقق آن در گروی همکاری همه بخشها اعم از دولتی، خصوصی و مردمی است.
وی از تولید تاکنون قریب به ۲.۵ میلیون نهال در استان، گفت: متاسفانه از تعهدمان در این بخش به دلیل مشکلاتی که در برخی نهالستانهای استان مانند شوری آب نهالستان بزرگ یزد وجود داشته، عقبتر هستم ولی سعی داریم با برنامهریزی صورت گرفته، این عقب ماندگی را در سال جاری جبران کنیم و در همین رابطه از توان بخش خصوصی در استان که سالانه ۱۰ میلیون نهال برای استانهای کشور تولید میکند، بهره خواهیم گرفت.
وی با بیان این که در قالب اجرای این طرح هیچ نیاز آبی اضافهای به آب منطقهای وارد نخواهیم کرد، گفت: نهالها بعد از کشت تنها چندین نوبت آبیاری خواهند شد که با مکانیابی مناسب برای طرح سعی داریم از پساب تصفیه شده برای آبیاری این مناطق استفاده کنیم لذا عمدتاً مناطق را در مرکز استان، اشکذر، میبد و به احتمال کمتر اردکان منظور خواهیم کرد و در این رابطه از مدیریت هرز آبها و ذخیره سازی بارشها بهره خواهیم گرفت.
او اجرای این طرح در استان یزد را با توجه به شرایط اقلیمی نامطلوب بسیار سخت و دشوار خواند و گفت: با توجه ناپایداری بارندگیها در استان عمدتاً از گونههای مقاوم در برابر آب برای این طرح بهره خواهیم برد ولی در عین حال امیدواریم علاوه بر اهتمام به آبیاری، بارشهای خوبی نیز در سالهای آتی داشته باشیم.
میرشمسی با اشاره به این که در حال حاضر استان یزد دارای ۱۳۴ هزار هکتار جنگلهای طبیعی و دست کاشت است که ۶۰ هزار هکتار آن دستکاشت میباشد، تصریح کرد: با اجرای این طرح ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار به سرانه فضای سبز استان که در حال حاضر تنها در باغشهرهای استان وضعیت مناسبی دارد، افزوده خواهد شد.
وی اجرای این طرح را هدفمند خواند و تاکید کرد: طرح مردمی کاشت ۱۵ میلیون درخت در استان یزد فرصت مناسبی است که در کنار طرحهای نهالکاری، در جهت ایجاد و احیای نهالستانها و بوستانها، ترمیم درختان حاشیه راهها، تکمیل کمربند سبز شهری و حتی ترمیم مراتع اقدام کنیم.
این مسئول اضافه کرد: این طرح فرصت مناسب برای صنایع و به ویژه معادن است تا در قالب مسئولیت اجتماعی خود بخشی از تخریبهای عرصههای طبیعی را جبران کنند.
میرشمسی با اشاره به برخی از طرحهای در دست اقدام این اداره کل در راستا اجرای این طرح مانند کاشت درخت به یاد شهدا و درگذشتگان و غیره، یکی از مزایای این طرح را محدود نشدن درختکاری به ماههای پایانی سال و بسط آن به نیمه دوم سال ذکر کرد.
اکبر کارگر» رئیس اداره جنگلکاری و جنگل داری استان نیزگفت: قبلاً ظرفیتهای تولید نهال را در شهرستانهای مختلفی مانند ابرکوه، اردکان، خاتم، اشکذر، بهاباد و یزد داشتیم لذا با مطرح شدن اجرای این طرح ساماندهی نهالستانهای سراسر استان را برای تولید نهال مورد نیاز در دستور کار قرار دادیم.
وی با بیان این که تعهد سالانه استان تولید حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نهال است، گفت: تاکنون دو میلیون و ۲۲۵ اصله نهال در نهالستانهای استان تولید شده است.
کارگر با اشاره به تولید ۵۰۰ هزار اصله نهال بنه بادام توسط بخش خصوصی در شهرستان مهریز، ابراز امیدواری کرد با رفع مشکل دیگر نهالستانهای استان مانند نهالستان یزد، نهال مورد نیاز امسال را آماده کشت در نیمه دوم سال کنیم.
او از شناسایی تاکنون هفت هزار هکتار عرصههای مستعد برای اجرای این طرح در استان، گفت: این عرصهها که شناسایی آنها همچنان ادامه دارد، به لحاظ شاخصهها مورد نظر از سوی کمیته علمی بررسی و در صورت تایید برای درختکاری آماده سازی خواهد شد.
کارگر تاکید کرد: قطعاً اجرای این طرح به رغم دشوار و سختی کار، دستاوردهای بسیار خوبی را برای استان یزد خواهد داشت لذا امیدواریم مردم همیشه همراه استان در اجرای این طرح نیز باز هم ما را یاری رسانی کنند
صدیقه زارع کیا» عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان و دبیر کمیته علمی طرح در استان نیز با اشاره به لزوم افزایش تراکم درختان به دنبال تغییر اقلیم، افزایش ریزگردها و افزایش گازهای گلخانهای و کمبود ترسیب کربن، گفت: همزمان با شروع بکار طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور و به تبع اجرای آن در استان یزد، کمیته علمی طرح در استان از اسفند ۱۴۰۱ با حضور اعضای هیات علمی دانشگاههای استان و نمایندگان دیگر بخشها تشکیل شد.
وی با بیان این که کمیته علمی باید به تمام سئوالات مطرح شده در رابطه با این طرح را به صورت علمی پاسخ دهد، گفت: خوشبختانه تجربیات و طرحهای مشابه دیگر از قبل داشتهایم و این موضوع امکان پاسخ علمی به سئوالات را تسهیل کرده است.
زارع کیا با تاکید بر حفاظت و نگهداری از گونه های کاشت شده به عنوان شرط اصلی اجرای موفق این طرح، گفت: نوع گونه، نوع و مقدار خاک، آبیاری، جمع اوری بذر و نکات متعدد دیگری در این طرح مورد اهتمام است تا علاوه بر مزایا، آسیبی را در آینده از ناحیه اجرای طرح نداشته باشیم.
برچسب ها :درختکاری ، منابع طبیعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰