تاریخ انتشار : یکشنبه 7 اسفند 1401 - 14:15

خبرنگار: بهناز عسکری /سردبیر: علیرضامهران پور

برای جلوگیری از ابتلا به بحران جمعیتی تلاش کنیم

برای جلوگیری از ابتلا به بحران جمعیتی تلاش کنیم
دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان این که تمام برنامه‌ها در استانها باید پیوست جمعیتی داشته باشد، گفت: باید قبل از ابتلا به بحران جمعیتی برای پیشگیری از آن اقدام کنیم.

 به گزارش رویداد ایساتیس،  سیدکاظم فروتن در نشست قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان یزد که در یزد برگزار شد، افزود: امیدواریم در یزد شاهد حرکتی باشیم که بتواند به عنوان الگویی در کشور مطرح شود.
وی افزود: ستاد ملی جمعیت آمادگی دارد که مسائل مطرح شده توسط قرارگاه جوانی جمعیت استان را  بررسی و در جهت رفع مشکلات برای افزایش نرخ باروری در جمعیت اقدام کند و راهکارهای موفق را به تمام کشور ابلاغ نماید.
فروتن با بیان این که ستاد ملی جمعیت نیز با محدودیت اعتبارات مواجه است، گفت: استانها باید قبل از ابتلا به بحران جمعیتی برای پیشگیری از آن اقدام کنند.
وی از روحانیت خواست تا به طور ویژه در این رابطه ورود کنند و تمام مسائل در استانها دارای پیوست جمعیتی باشد.
وی افزود: باید خروجی فرزندآوری را با سرمایه گذاری در سونوگرافی ماه سوم مورد ارزیابی قرار دهیم و زودهنگام نتایج اقدامات را رصد و پایش کنیم. اوعنوان کرد: قطعاً برای نشست پنجم ستاد ملی جمعیت از مسئولان استان یزد دعوت خواهد شد تا نقشه راه قرارگاه جمعیتی یزد به صورت الگو و پایلوت ارائه شود.
فروتن خواستار تعامل و ارتباط بیشتر استانها با ستاد ملی جمعیت جهت رفع موانع فرزندآوری و جوانی جمعیت شد.
دکتر «صابر جباری» مسئول قرارگاه جمعیت وزارت بهداشت نیز با بیان این که قانونی جوانی جمعیت دارای ۷۳ ماده است که ۴۳ مورد آن مرتبط با وزارت بهداشت، این وزارتخانه را یکی از گلوگاه‌های کنترل جمعیت در کشور خواند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد جوانی جمعیت، بر لزوم فرهنگسازی عمومی و بهداشتی در این حوزه تاکید کرد و گفت: متاسفانه دستگاه‌های مختلف با وجود ظرفیتهای موجود، در زمینه فرهنگسازی در این حوزه ضعیف عمل کرده‌اند.
وی عنوان کرد: متاسفانه پیش‌بینی‌ها حکایت از این دارد که تا سال ۱۴۲۰ پنجره جمعیتی کشور به رغم باز بودن پنجره کاری کشور، بسته خواهد شد لذا تنها ۵ تا ۶ سال وقت برای رهایی از این بحران داریم.
جباری با اشاره به وضعیت جمعیتی استان یزد نیزگفت: اگر یزد در این زمینه غفلت کند، خیلی از لهجه‌های شیرین یزدیها و آداب و رسوم این مردمان از بین خواهد رفت و ضرورت دارد که این موضوع نیز جدی گرفته شود.


وی با بیان این که رویکرد وزارت بهداشت در حوزه سلامت تلاش برای تسهیل‌سازی و ارائه خدمت کریمانه در حوزه ازدواج، باروری وبارداری و زایمان به مردم است، گفت: البته با وجود تمام تلاش‌ها، متاسفانه هنوز هم در فضای عمومی کشور در زمینه باروری، بارداری و زایمان با مردم برخورد خوبی را شاهد نیستیم
این مسئول به موضوع افزایش نرخ سزارین در کشور، آمار استان یزد را سه درصد بیشتر از متوسط کشوری خواند و گفت: علت بخشی از این آمار به فرهنگ نادرست خانواده‌ها در مورد تاریخ زایمان فرزنداشان و بخشی نیز مربوط به دولت و رفع چالش‌ها و تسهیل فرزنداوری بازمی‌گردد.
وی به ضعف حوزه فرهنگسازی در این حوزه نیز اشاره و بیان کرد: رسانه ملی و دستگاه‌های فرهنگ‌ساز مرتبط خیلی پای کار نیستند و لذا تا ارزش فرزندآوری را در جامعه جا نیندازیم، کار پیش نمی‌رود چرا که اکنون فرزندآوری در نگاه خانواده‌ها بیش از آن که سرمایه محسوب شود، هزینه دیده می‌شود.
مسئول قرارگاه جمعیت وزارت بهداشت در پایان با بیان این که ظرفیت خوبی در استان یزد وجود دارد که باید حداکثر استفاده را از آن برای ترویج فرهنگ فرزندآوری بکار بست، خطاب به مسئولان استان گفت: توجه داشته باشید که هرچند به نظر در شرایط عادی تصمیم‌گیری می‌کنید ولی اکنون در شرایطی نزدیک به بحران جمعیتی در حال اتخاذ تصمیم هستید
«مهران فاطمی» استاندار یز با اشاره به جلسات مستمر قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمیعت استان، گفت: همه ظرفیتهای در اختیار استان را برای جوانی جمعیت پای کار آورده‌ایم، هر چند جای کار بسیاری در این حوزه وجود دارد و مواردی که نیاز به مساعدت کشوری دارد نیز به مرکز ارجاع شده است.
وی ساختارعمودی موجود در تمام مسائل کشور را برای سیاستهای جوانی جمعیت کشور جوابگو ندانست و گفت: اگر بخواهیم با جدیت بیشتری در این زمینه اقدام شود باید از همه استانها بخواهیم تا نقشه عملیاتی خود را به قرارگاه ملی ارائه دهند و عملکرد استانها در این حوزه بر مبنای این نقشه دنبال و پیگیری شود.
استاندار یزد اعلام آمادگی کرد که قرارگاه جوانی جمعیت استان یزد به عنوان استان هدف در کشور، برنامه عملیاتی خود را ارائه و خروجی آن را نیز در بازه مشخص عرضه کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.