جوکار افزود: ما مشکلی در حوزه سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار نداریم ولی در حوزه زیرساختها با مشکلات جدی روبرو هستیم و اگر به دنبال توسعه استان هستیم باید راهبرد و نقشه راه این توسعه را هم فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هیچ سرمایهگذاری نباید به دلیل کمبود منابع آبی از سرمایهگذاری منصرف شود و دستگاههای متولی باید تلاش لازم برای تامین آب مورد نیاز آنان را داشته باشند.
نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته راهبرد استان باید جهت دادن به سرمایهگذاران برای برپایی صنایع کم آبخواه، سب و هایتک در استان باشد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف آب و انتقال آب از حوزههای داخلی و بیرونی موضوعاتی است که در حوزه تامین آب مورد نیاز برای توسعه استان یزد مد نظر قرار دارد.
جوکار با بیان اینکه ۵۵ سال است که برداشت آب از دشت مرکزی یزد ممنوع شده عنوان کرد: با وجودی که این ممنوعیت اتخاذ شده و برداشت زیادی از این منابع داشتیم ولی دولت در تامین منابع آبی برای استان اقدام جدی انجام نداده و به هیچ عنوان هم نمیتوان قبول کرد که تمدن و زندگی در یزد به دلیل محدودیت منابع آبی تعطیل شود.
وی به مشکلات موجود در ارتباط با پساب تصفیه خانه یزد اشاره کرد و گفت: هر زمان بحث این منطقه و پساب آن مطرح میشود میگویند امکان باطل کردن تخصیصهای اعمال شده وجود ندارد در صورتی که اگر اراده داشته باشیم، آب منطقهای میتواند با یک نامه به دادستان تخصیصهایی که برداشت نکردهاند را باطل کند.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر برداشت آب در این منطقه ممنوع است باید برای همه مناطق ممنوع باشد نه اینکه برخی استانهای همجوار تا مرز استان یزد تعداد زیادی چاه حفر کنند ولی در استان یزد هیچ اقدامی برای برداشت آب به دلیل ممنوعیت و محدودیت نداشته باشیم.
جوکار با بیان اینکه بحث بازچرخانی آب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است گفت: تخصیص پساب یزد باید در یزد انجام گیرد نه اینکه ما پساب یزد را به منطقه دیگری اختصاص دهیم.
نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی افزود: هر کسی دلش برای استان یزد میسوزد باید به فکر انتقال آب برای یزد باشد و این موضوع را باید با ظرفیتهای دولتی و بخش خصوصی و بهرهگیری از ظرفیتهای قانون به صورت جدی دنبال کنیم.
محمدعلی طالبی استاندار یزد هم در این نشست اظهار داشت: با توجه به اهمیت مسئله آب و ضرورت همفکری، خوب است که از ظرفیت کارگروهها و جلسات مخلتف از جمله شورای گفتوگو برای این مباحث استفاده کنیم.
استاندار یزد با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیتها در این زمینه استفاده شود افزود: این اقدام میتواند ما را به راهبرد خوبی با توجه به اهمیت آن برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: همه بر این موضوع اتفاق نظر دارند که استان یزد با کمبود آب روبرو است و همه بخشها از جمله بخش صنعت از این موضوع متاثر هستند.
طالبی تصریح کرد: نکته بعدی این است که ما استانی صنعتی هستیم و ادامه حرکت اجتماعی ما در گرو پویایی بخش صنعت است و به همین دلیل تامین آب برای این حوزه بسیار ضروری است.
استاندار یزد با بیان اینکه محدودیتهای موجود در بحث تامین آب هم سبب شده که نگاه ما به سمت تامین آب از منابع خارج از استان باشد، گفت: این موضوع هم باید با برنامهریزی دقیق و همراه با دقت نظر بالا باشد.
وی با اشاره به اینکه بحث انتقال آب از خلیج فارس انجام شد ولی نه با ظرفیت کامل گفت: به دلیل اینکه نتوانستیم برنامهریزی درستی برای استفاده از همین ظرفیت را انجام دهیم، نمیتوانیم چندان برای استفاده از کل ظرفیت خط پیگیری داشته باشیم.
طالبی ادامه داد: در بحث انتقال آب از دریای عمان از همین الان باید برای مصرف آن برنامهریزی دقیق داشته باشیم و به همین دلیل است که ما پهنههای جدید در استان ایجاد کردیم.
استاندار یزد گفت: به دلیل بعضی از اختلافهایی که در سالهای قبل در حوزه انتقال آب وجود داشت فرصتهای زیادی را از دست دادیم ولی الان باید با یک اراده مشترک این موضوع را دنبال کنیم تا دیگر با مشکل مواجه نشویم.
وی خاطرنشان کرد: در مصرف آب باید سیاستگذاری متناسب با شرایط و اولویتهای استان یزد داشته باشیم گفت: در استان به این سمت رفتیم که تامین آب صنایع بزرگ و آب بر را با ظرفیتهایی که داریم به عهده خودشان بگذاریم و اولویت را به صنایع کم آب خواه و دانش بنیان که منطبق بر اولویتها هست قرار دهیم.
طالبی گفت: در این راستا شاید لازم باشد قیمتهای متفاوتی برای آب صنایع داشته باشیم و با توجه به ویژگیهای مختلفی که صنایع دارند، این تصمیمگیری را داشته باشیم.
استاندار یزد افزود: بخشی از موارد مربوط به رفع مشکلات مدیریت آب در استان و کشور نیازمند اصلاح قوانین و باز شدن دست استان در تصمیمگیریهاست و از دکتر جوکار نماینده مجلس شورای اسلامی درخواست داریم در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰