خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور
مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاه یزد

به گزارش رویداد ایساتیس؛ دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: سیاستی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت جدی به آن توجه دارد تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در سطح بینالمللی است و این امر نافی حوزههای علوم پایه، فنی مهندسی و کشاورزی نیست بلکه قصد داریم یک توجه ویژهتری به حوزه علوم انسانی و اجتماعی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه برنامه دولت برنامه هفتم پیشرفت است گفت: وزارت علوم جزء اولین وزارتخانههایی است که در رابطه با برنامه هفتم برنامه اجرایی آن را تدوین کرده است. ما فرازهایی از برنامه هفتم به طور جدی مورد توجه قرار دادهایم برای اینکه بتوانیم در پایان ۵ ساله هفتم به نتیجه برسیم.
وی یکی از اهداف کمی برنامه هفتم پیشرفت را کسب رتبه ۱۴ در پایان برنامه از نظر کمیت تولید علم به استناد پایگاههای معتبر بینالمللی عنوان کرد و گفت: ما در یک دوره رتبه اول تولید علم دنیا از نظر شتاب علمی داشتیم در سالهای اخیر از این منظر مسطح شدیم اگرچه وقتی ما به قله نزدیک نزدیکتر میشویم حرکت سختتر میشود.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات موثر در راستای حفظ رشد علمی کشور در سه سال گذشته نمایهسازی مجلات است. تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال ۱۰۱ نشریه بوده و در طول سه سال گذشته با انجام اقدامات تشویقی، ترغیبی و ترویجی این تعداد به ۹۶ نشریه رسیده است
به گفته وی تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال ۱۰۱ نشریه بوده است و با انجام اقدامات تشویقی، ترغیبی و ترویجی در سه سال اخیر این تعداد به ۹۶ نشریه رسیده است.
وی با ارائه گزارشی از نمایهسازی مجلات کشور در بانک های اطلاعاتی معتبر بینالمللی گفت: نمایهسازی مجلات قریب به ۱۴هزار مقاله به مقالات اسکوپوس افزوده که از این تعداد بالغ بر ۸۴۰۰ مقاله از ایران است و بدون آنکه پژوهش جدیدی انجام یا منتشر شود بیش از ۸۴۰۰ مقاله فقط طی سه سال به مقالات جاری کشور افزوده شده که ۳۱ درصد آن مقالات فارسی است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه باید پیشرفت ما جوری باشد که تا پنجاه سال بعد اگر کسی خواست به تازههای علمی دنیا دست پیدا کند مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد تصریح کرد: ما باید به نحوی در مرجع علم جهان قرار بگیریم تا زبان فارسی به زبان علمی و بینالمللی تبدیل شود.
دکتر صالحی اظهار کرد: در چند سال گذشته ۲۶۰۰ مقاله فارسی در اسکوپوس نمایه شده است و این آمار نشان میدهد که ما در حال افزایش سهم مقالات فارسی و زبان فارسی در اسکوپوس هستیم.
وی افزود: در حال حاضر بیشتر سیستم های نمایهسازی و رتبهبندی با اسکوپوس کار میکنند و ما برای مرجع علمی شدن باید میزبان علم جهان هم بشویم.
وی با ارائه آماری نشریات سال ۱۴۰۳ که دارای اعتبار وزارت عتف هستند گفت: تعداد ۱۶۷۴ نشریه مورد تایید وزارت علوم در کمیسیون نشریات است که از این تعداد ۹۴۷ نشریه در حوزه علوم انسانی است و ۷/۲ درصد مجلات علوم انسانی نمایه بینالمللی دارند.
وی گفت: با توجه به آماری که وجود دارد لازم است مجلات علوم انسانی را در سطح بینالمللی نمایهسازی کنیم و سیاست جدی وزارت علوم حفظ رتبه بینالمللی است و باید در حوزه علوم انسانی بیشتر تلاش کنیم.
وی گفت: آیا در سطح بینالملل چه اثر انگشتی در علوم انسانی و اجتماعی گذاشتیم فرمول ریاضی، فیزیک و مهندسی در تمام دنیا به یک صورت معنی میشود اما جنس علوم انسانی تاریخ، تمدن، عقیده و فرهنگ است آن چیزی که امروز در کشور ما و دنیا اتفاق میافتد در صد سال آینده تاریخ خواهد شد و امروزه تاریخ را کسانی مینویسند که در سطح بینالمللی مقاله و کتاب نوشته باشند و اینکه ما به زبان فارسی کتاب و مقاله بنویسیم بسیار مهم است.
دکتر عباس کلانتری رییس دانشگاه یزد در این مراسم با اشاره به اهمیت ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: ظرفیت خیلی خوبی برای دانشگاه و صنعت ایجاد شده و تقاضا داریم استادان این مهم را جدی بگیرند.
وی تصریح کرد: مقرر شده است یک کارکاه یک روزه از سوی وزارت علوم در راستای تبیین قانون جهش تولید و ماده ۱۳ و ۱۱ این قانون برگزار شود.
وی ضمن قدردانی از اقدامات معاونت پژوهشی وزارت علوم و حضور دکتر صالحی در دانشگاه یزد گفت: در سالهای اخیر اعتبارات خوبی به حوزه تجهیزات تزریق شد و تجهیزات چندین آزمایشگاه دانشگاه یزد نوسازی و بهسازی شد.
حجتالاسلام محمدحسن تولائی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: پژوهشگر برتر بودن یک هنر است و هنرمندتر از هنرمند کسی است که بتواند داشتههای خود را به دیگران منتقل کند.
وی افزود: شما عمر خود را در راه پژوهش صرف کردید و اکنون لازم است شاگردپرور باشید کگو انتظار از شما این است که بتوانید امثال خود را تکثیر کنید و به آنها نحوه پژوهش را بیاموزید. در سیره ائمه اطهار و بزرگان علم و معنویت نیز همواره در رشتههای مختلف شاگردپروی داشتند.
حجتالاسلام تولائی در ادامه سخنان خود از برگزاری همایشی ملی در راستای شاگردپروری با همکاری نهاد رهبری دانشگاه یزد و معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه در آیندهای نزدیک خبر داد.
دکتر سیدعلیرضا افشانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد نیز در این مراسم گزارشی از اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در حوزه مژوهش و فناوری دانشگاه یزد و نحوه انتخاب پژوهشگران برتر ارائه کرد.
وی همچنین با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: این قانون دارای پتانسیل بسیار خوبی است و از همکاران خواستاریم این مبحث را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهند.
در انتهای این مراسم از ۴۶ پژوهشگر و فناور برتر دانشگاه یزد تجلیل شد که اسامی آنها بدین شرح است:
پژوهشگر برتر دانشگاه:
دکتر رضا اکبری ( رتبه اول)
دکتر عبدالحمید انصاری (رتبه دوم)
دکتر امین الدین حاجی (رتبه سوم)
پژوهشگر جوان:
دکتر مهدی حسن زاده اباتری
پژوهشگر نمونه طرحهای کاربردی:
دکتر محمدرضا مزیدی دانشکده مهندسی برق (رتبه اول)
دکتر محسن عباسی هرفته دانشکده هنر و معماری (رتبه دوم)
دکتر محسن ابراهیمی خوسفی گروه جغرافیا ( رتبه سوم)
تسهیلگر برتر پژوهش:
دکتر بهمن کیانی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی
محصول فناور برتر دانشگاه:
دکتر شهرام آقایی دانشکده مهندسی برق
نشریه علمی برتر دانشگاه:
دکتر علیرضا یاراحمدی/ محمد فاتحی مرجی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی
پژوهشگر پسادکتری برتر دانشگاه:
دکتر فرزاد دهقان مروستی
کتاب برتر انتشارات دانشگاه یزد:
دکتر علی مروتی
عضو هیات علمی فعال در حوزه پژوهش و فناوری:
دکتر محمدکاظم توسلی
پژوهشگر نمونه بین المللی:
دکتر بیژن دواز
تسهیلگر برتر فناوری:
دکتر وحید رنجبر بافقی
پژوهشکده برتر دانشگاه:
دکتر محمد ترکاشوند پژوهشکده توسعه انسانی و رفاه اجتماعی
فرصت مطالعاتی برتر صنعت و جامعه:
دکتر محمد جعفری گلویک
مدیر برتر آزمایشگاه پژوهشی دانشگاه:
دکتر محمدرضا صمدزاده یزدی
دانشکده:
دکتر حبیب انصاری سامانی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری
دکتر بمانعلی دهقان منگابادی دانشکده الهیات
دکتر سعید عطار دانشکده حقوق، علوم سیاسی و تاریخ
دکتر حسن زارعی محمودآبادی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
دکتر مهدی ملک ثابت دانشکده زبان و ادبیات
دکتر سیدعلیرضا افشانی دانشکده علوم اجتماعی
دکتر حمیدرضا غفاریان مالمیری گروه جغرافیا
دکتر سعید علیخانی دانشکده علوم ریاضی
دکتر بی بی فاطمه میرجلیلی دانشکده شیمی
دکتر حمید مطهری دانشکده فیزیک
دکتر سیدمحمد مشتاقیون گروه زیست شناسی
دکتر عنایت الله امامی میبدی گروه زمین شناسی
دکتر مسعود موحدی دانشکده مهندسی برق
دکتر مهدی فلاح تفتی دانشکده مهندسی عمران
دکتر مهدی یزدیان دهکردی دانشکده مهندسی کامپیوتر
دکتر مهدی نجفی دانشکده مهندسی معدن و متالورژی
دکتر محمد سفید دانشکده مهندسی مکانیک
دکتر محمدصالح احمدی دانشکده مهندسی نساجی
دکتر داود شیشه بری گروه مهندسی صنایع
دکتر مهدی انتظام گروه مهندسی شیمی و پلیمر
دکتر محسن رفیعیان دانشکده هنر و معماری
دکتر اصغر زارع چاهوکی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی
پژوهشگر برتر در بخش دکترا:
زهرا شاهی صدرآبادی (دانشکده مهندسی نساجی)
پژوهشگر برتر در بخش کارشناسی ارشد:
شکیلا مرادی (دانشکده علوم اجتماعی)
پژوهشگر برتر دربخش کارشناسی:
علیرضا رمضانی
دانشجوی پژوهشگر برتر بینالملل:
واحد سروش
پژوهشگر برتر بخش کارمندان:
سمیه شهری
برچسب ها :پژوهشگر برتر ، دانشگاه یزد ، معاون پژوهشی وزیر علوم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰