خبرنگار:علیرضا مهران پور
توقف رشد جمعیت استان در صورت ادامه دار بودن وضعیت کنونی

به گزارش رویداد ایساتیس؛مدیرکل ثبت احوال استان یزد همزمان با هفته جمعیت و در آستانه سی اردیبهشت ماه؛ روز ملی جمعیت، ایجاد مرکز رصد جمعیت در سازمان ثبت احوال کشور و استانها را اقدامی در راستای رصد تحولات جمعیتی عنوان و اضافه کرد: مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال با استفاده از داده های هویتی و نشانی پایگاه اطلاعات جمعیت کشور با ارائه داده های آمار جمعیتی دقیق می تواند زمینه برنامه ریزی برای بهبود توزیع فضایی جمعیت را فراهم نماید.
مهدی مصدق افزود: این مرکز با انتشار تحلیل های جمعیتی و مهاجرت های داخلی بر اساس شماره ملی و کدپستی افراد نقش بسزایی در برنامه ریزی های کلان توزیع فضایی جمعیت خواهد داشت.
🔹به گزارش مرکز رصد جمعیت ثبت احوال استان یرد، میزان باروری کل زنان در استان یزد در سال ۹۰ معادل ۲/۱ بوده که در پایان سال ۱۴۰۲ به ۱/۹۵ رسیده است.
میزان باروری کل یا میزان فرزندآوری، میانگین تعداد فرزندانی است که به ازای هر زن ۱۵ تا ۴۹ سال متولد شده است.
در بیان ساده تر منظور از میزان باروری کل، تعیین تعداد فرزندانی است که جانشین والدین شوند . حد جایگزینی ۲/۱ می باشد اگر این شاخص در حد ۲/۱ فرزند یا کمتر باشد به معنی کاهش تدریجی و توقف رشد جمعیت می باشد.
🔹به گزارش این مرکز، نرخ رشد طبیعی جمعیت ایرانیان استان یزد( برآیند نرخ ولادت و وفات ) در سال ۱۳۹۳ معادل ۱/۶۰ بوده که در سال ۱۴٠۳ به عدد ٠/۹۴ کاهش پیدا کرده است. یعنی به ازای هر هزار نفر جمعیت ۹/۴ نفر به جمعیت استان اضافه شده است .
🔹 اگر چه روند نرخ (میزان عمومی) ولادت استان یزد از ۲۳/۸ در سال ۱۳۹۳ به ۱۴/۲ در سال ۱۴۰۳ کاهش پیدا کرده است، اما این استان بعد از استانهای سیستان و بلوچستان ،خراسان جنوبی،خوزستان و هرمزگان در رتبه پنجم بالاترین نرخ ولادت کشور قرار دارد .
🔹در خصوص آمار تعداد موالید از سال ۹۸ تا ۱۴۰۳ شاهد کاهش موالید کل ولی افزایش تعداد فرزندان هستیم؛ به طوری که در سال ۹۸ تعداد خانواده های دارای ۵ فرزند و بیشتر ۵۰ مورد بوده اما در سال ۱۴۰۳، این رقم به ۲۱۳ مورد می رسد. به طور کلی خانواده های دارای یک و دو فرزند روند کاهشی داشته است و خانواده های دارای ۳ و ۴ و ۵ فرزند روند افزایشی داشته است.
🔹بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نسبت جمعیت جوان یا ۱۵ تا ۲۴ سال کل کشور در سال گذشته ۱۳/۳ درصد است و استان یزد با ۱۳/۹ درصد جمعیت جوان از رتبه ۱۳ در سال ۹۸ به رتبه ۹ کشور در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
کمترین جمعیت فعال کشور متعلق به استانهای سیستان و بلوچستان (۵۸/۵ درصد)، خراسان جنوبی(۶۴/۹ درصد)، خراسان شمالی (۶۶/۵)، خوزستان (۶۶/۸ درصد) و یزد(۶۷ درصد) است که در رتبه ۲۷ کشور قرار دارد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده نسبت جمعیت ۶۵ سال به بالا یا سالمند در کل کشور ۷/۳ درصد است که استان یزد با ۶/۴ درصد جمعیت سالمند در رتبه ۲۳ کشور قرار دارد.
مدیرکل ثبت احوال استان در پایان با اشاره به تاثیر سیاست گذاری ها بر رشد جمعیت گفت: سیاست های جمعیتی می توانند شامل برنامه ریزی های مختلفی مانند توسعه شهری، مهاجرت و توزیع منابع باشند که همه به نحوی بر پراکندگی جمعیت در مناطق مختلف تاثیر می گذارد.
برچسب ها :اداره ثبت احوال یزد ، توقف رشد جمعیت ، رصد جمعیت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰