خبرنگار:علیرضا مهران پور
حکمرانی یکپارچه شهری؛ کلید مشارکت بیشتر مردم در مدیریت شهرها

به گزارش رویداد ایساتیس؛ مهدی چمران درپنجمین مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استانهای کشور این رویکرد را عاملی برای جلب مشارکت بیشتر مردم در امور اجتماعی دانسته و از دولت خواسته است که برای عملیاتی شدن این طرح، اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: طرح مذکور، که در برنامه هفتم توسعه مورد تصویب قرار گرفته، میتواند به بهبود مدیریت شهری و افزایش رضایت عمومی کمک کند.
اشاره به تاریخچه مطرح شدن موضوع حکمرانی و مدیریت یکپارچه شهری و منفعت بردن دولتمردان از اجرای این طرح، اظهار کرد: رهبر کبیر انقلاب در همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی طی فرمان تاریخی خودشان فلسفه وجودی شوراها یعنی حاکمیت مردم بر مردم را مورد تاکید قرار دادند ولی بنا به دلایلی مانند جنگ تحمیلی تدوین قانون شوراها به تاخیر افتاد و با اختلاف فاز زمانی نسبت به برخی نهادها و ارگانها شاهد شکل گیری شوراها بودیم.
وی با بیان این که معتقدیم یکی از راههای پیشرفت کشورمان و جلب بیشتر مشارکت مردم در مسائل اجتماعی که در حال حاضر از مشکلات کشورمان محسوب میشود، حکمرانی واحد شهری است، گفت: متاسفانه هنوز هم اثرات این اختلاف زمانی را شاهدیم، به طوری که برخی نهادها همچنان خود را بر شوراها پیشتر میدانند.
چمران با بیان این که موضوع حکمرانی یکپارچه شهری پس از دو مرتبه طرح در مجلس شورای اسلامی بالاخره در این دوره و در قالب برنامه هفتم توسعه مصوب شد، گفت: قطعاً در کمیسیون شوراهای مجلس پیگیر این طرح که حتی در آنها شهرهایی مانند رشت و یزد برای اجرای پایلوت آن انتخاب شدهاند را دنبال و پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم این موضوع و ۲۲ وظیفه احصاء شده برای شوراها و شهرداریها به طور جد در دستور کار دولت قرار گیرد.
وی در ادامه از برگزاری همایش ملی «شهر آینده؛ حکمرانی یکپارچه شهری» در دانشگاه یزد که با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، قدردانی و باراز امیدواری کرد: این موضوع مهم و راهگشای مشکلات کشور با کمک رسانهها در جامعه فرهنگ سازی و از دولتمردان مطالبه شود.
وی در ادامه یکی از ابتکارات ماندگار چند هزار ساله یزدیها را قنات عنوان کرد و با برشمردن برخی ویژگیهای مردم این استان مانند قناعت و سختکوشی، بیان کرد: مردم یزد و استانهای کویری دیگر کشورمان مانند کرمان با همین ابتکارات و ویژگیها توانستهاند در دل کویریترین منطقه کشورمان، بهترین و سرسبزترین بوستانها را ایجاد کنند.
چمران همچنین به ظرفیتهای معماری و گردشگری این شهر اشاره و با بیان این که خوشبختانه در هر استان کشورمان دارای ظرفیتهای فراوان و تاریخچهای غنی هستیم، این ظرفیتها را شکل دهنده هویت ملی مردم کشورمان در کنار هویت مذهبی و دینی آنها خواند
سید مهدی طلایی مقدم معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد نیز گفت: استان یزد از ظرفیتهای فراوانی به ویژه به لحاظ واقع شدن در مرکز کشور و همچنین در مسیر ترانزیتی جادهای و ریلی کشور، وجود معادن مختلف و بخش خصوصی توانمند در حوزه صنایع و خدمات، برخوردار است.
وی یزد را یک شهر میراث جهانی خواند و افزود: قطعاً پیشرفت و توسعه، مشکلاتی را نیز برای استان به وجود آورده است که از جمله مهمترین آنها بروز چالشهای محیط زیستی و منابع طبیعی و همچنین مباحث اجتماعی ناشی از مهاجرتهاست که در همین راستا با تدوین سند یزد پایدار تلاش داریم توسعه صنایع استان را به سمت دانش بنیان، پاک و کم آبخواه سوق دهیم.
طلایی مقدم به برخی ناهماهنگیهای مدیریت شهری با دستگاههای خدمات رسان اشاره و بر لزوم مدیریت و حکمرانی یکپارچه شهری تاکید کرد و گفت: امروز دیگر مشکلات را نمیتوان با تقابل مرتفع ساخت بلکه نیازمند هماهنگی و کپارچه شهری تعامل بین دولتمردان و شوراهای اسلامی هستیم
ابوالقاسم محیالدینی، شهردار یزد، نیز گفت: یزد به عنوان شهری با مشارکت مردمی بالا، آمادگی خود را برای اجرای پایلوت مدیریت یکپارچه شهری اعلام کرده است. ،
وی تأکید کرد که این شهر میتواند نمونهای موفق در این حوزه باشد.
او ادامه داد: همراهی مردم یزد، زمینهساز تحقق مدیریت واحد شهری خواهد شد و باعث بهبود عملکرد در این حوزه میشود.
برچسب ها :مجمع مشورتی ، مدیریت یکپارچه شهری ، مشارکت مردم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰