تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 اسفند 1403 - 10:23

خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور

حوزه گردشگری و صنایع دستی می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد استان کمک کند

حوزه گردشگری و صنایع دستی می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد استان کمک کند
معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ری‌زی استان یزد حوزه گردشگری و صنایع دستی می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد استان کمک کند.

به گزارش رویداد ایساتیس؛جعفر رحمانی در نخستین نشست کارگروه آموزش و پژوهش ستاد راهبردی میراث جهانی شهر تاریخی یزد که صبح روز گذشته در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد، با اشاره به مسائل و مشکلات محیط زیستی، اجتماعی و فرهنگی ناشی از اقتصاد منبع محور استان، گفت: حوزه گردشگری و صنایع دستی می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد استان کمک کند.

رحمانی در این نشست با بیان اینکه برای رشد و توسعه اقتصاد استان به دنبال ظرفیت‌های جدیدی هستیم که جدا از اینکه سهم تولید ناخالص داخلی(GDP) را افزایش دهد دیگر نگرانی بابت مسائل و مشکلات محیط زیستی، مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی نداشته باشیم، گفت: حوزه گردشگری و صنایع دستی می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد استان کمک کند.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد با ابراز تاسف از سهم ناچیز گردشگری از اقتصاد استان علی رغم اقدامات خوب انجام شده در سالیان گذشته، اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت میراث جهانی شهر تاریخی یزد و فعال کردن آن می‌توان سهم این حوزه را در اقتصاد استان افزایش داد.

رحمانی با اشاره به اینکه حوزه گردشگری می‌تواند تلنگری به بخش صنعت و معدن استان بزند، گفت: هدف برنامه یزدِ پایدار این است که سهم بخش خدمات مانند تجارت و بازرگانی، گردشگری، لجستیک، بهداشت و درمان را با تکیه بر پیشنیه تاریخی خود در استان ارتقاء دهد.

به گفته وی، این بخش علاوه بر ایجاد شغل برای دانش‌آموختگان دانشگاهی، هیچگونه آلایندگی برای استان یزد به همراه نخواهد داشت.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با بیان اینکه سند آمایش سرزمین استان نیز بر این مهم تاکید دارد، افزود: این سازمان به عنوان متولی توسعه استان در نظر دارد مسیر توسعه استان یزد را بر مبنای خدمات برنامه‌ریزی و مدیریت کند.

رحمانی افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با نگاهی متفاوت بجای ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی با تولیدات منبع محور به دنبال یافتن مسیر جدیدی برای تولید ثروت در استان مبتنی بر خدمات، تجارت و بازرگانی، تکمیل زنجیره های ارزش صنعت و معدن، لجستیک با بهره گیری از هوش مصنوعی است.

در ادامه اعضای حاضر در این نشست پیرامون برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی مرمت و حفاظت بافت تاریخی شهر جهانی یزد به گفتگو پرداختند و تصمیم‌های لازم را در این خصوص اتخاذ کردند.

در پایان نیز گزارشی از پژوهش‌های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان از سوی رییس گروه پژوهش و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد ارایه شد.

شایان ذکر است؛ کارگروه آموزش و پژوهش ستاد راهبردی میراث جهانی شهر تاریخی یزد یکی از ۹ کارگروه ذیل ستاد راهبردی میراث جهانی شهر تاریخی یزد است که دبیری آن بر عهده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بوده و دانشگاه یزد نیز ریاست آن را بر عهده دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.