تاریخ انتشار : شنبه 27 بهمن 1403 - 18:01

خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور

افتتاح انجمن ایران‌شناسی یزد در خانه تاریخی علومی به مناسبت روز مهندس

افتتاح انجمن ایران‌شناسی یزد در خانه تاریخی علومی به مناسبت روز مهندس
انجمن ایران‌شناسی یزد همزمان با سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس، در خانه تاریخی علومی یزد افتتاح خواهد شد.

به گزارش رویداد ایساتیس؛رئیس دانشگاه امام جواد(ع) یزد، «داریوش پورسراجیان» در جمع خبرنگاران، افتتاح رسمی انجمن ایران‌شناسی در خانه تاریخی علومی یزد را به مناسبت سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس اعلام کرد.

 

پورسراجیان افزود: این برنامه یازدهمین نشست از سلسله برنامه‌های تجلیل از مفاخر استان یزد است که هر ساله در دانشگاه امام جواد(ع) برگزار می‌شود.

وی گفت: در نشست‌های گذشته از مفاخر و اساتید برجسته‌ای از جمله دکتر شاهی بنیانگذار دانشگاه یزد، دکتر بهارستان، دکتر کرباسی از ریاضی‌دانان برجسته، مرحوم دکتر نواب‌پور، مرحوم دکتر بوترابی و طی سال‌های اخیر دکتر حائریان و دکتر اولیاء، تجلیل شده است.

 

وی افزود: امسال با تغییر تکثیری در این برنامه و در حاشیه افتتاح انجمن ایران‌شناسی، یکی از کارآفرینان برجسته استان که در حوزه منابع انسانی توفیقات زیادی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

 

«فرزانه غلام‌رضایی»، عضو انجمن ایران‌شناسی و از اساتید دانشگاه در حوزه زبان و ادبیات فارسی، نیز گفت: نخستین گام‌های ایران‌شناسی در کشورمان به سال ۱۳۱۳ و برگزاری کنگره بین‌المللی فردوسی بازمی‌گردد. اما این موضوع توسط خود ایرانی‌ها در دهه ۴۰ شکل گرفت و در دهه‌های بعدی با مدیریت مرحوم دکتر «ایرج افشار» رونق یافت.

 

غلام‌رضایی افزود: بعد از جنگ تحمیلی، با توجه به گرایش‌های مختلفی که در این زمینه وجود داشت، فعالیت‌های ایران‌شناسی از سر گرفته شد و پس از نامگذاری سال ۱۳۶۹ به نام سال فردوسی از سوی یونسکو، کنگره‌های مختلف ایران‌شناسی در دانشگاه‌های کشور برگزار شد. مراکز ایران‌شناسی در برخی استان‌ها در دهه ۷۰ شکل گرفت و بعداً با تشکیل بنیاد ایران‌شناسی در سال ۱۳۸۰ به مدیریت دکتر حبیبی، این مراکز به فعالیت خود ادامه دادند.

 

وی افزود: دانشگاه میبد اولین دانشگاهی بود که در استان یزد در سال ۱۳۸۳ اقدام به پذیرش دانشجوی ایران‌شناسی در مقطع کارشناسی کرد. اما هنوز بسیاری از دانشگاه‌های کشور این رشته را تدریس نمی‌کنند.

 

این استاد دانشگاه تأکید کرد: ایران‌شناسی دارای شاخه‌های متعددی است و نباید آن را به رشته ادبیات محدود کرد. انجمن ایران‌شناسی یزد به موضوع کلان ایران‌شناسی خواهد پرداخت و زمان افتتاح آن به مناسبت روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی، دانشمند برجسته ایرانی، انتخاب شده است.

 

غلام‌رضایی در ادامه با بیان این که مراسم افتتاح رسمی انجمن ایران‌شناسی یزد که در خانه تاریخی علومی مستقر خواهد شد، با حضور مفاخر ایران‌شناسی مانند دکتر اصغر دادبه و استاد سید احمد محیط طباطبایی و جمعی دیگر از ایران‌شناسان برجسته کشورمان برگزار خواهد شد، افزود: البته برای روز پنجشنبه نیز کارگاه‌هایی با حضور اساتید برجسته در موضوعاتی مانند اهمیت موزه‌ها در شناخت ایران، روزنامه‌نگاری میراث فرهنگی، تاریخ زبان‌های ایرانی، ایران‌شناسی دانشی برای بهسازی و بهروزی ایران، میراث ناملموس ایرانی و پرونده یک ثبت جهانی برگزار خواهد شد.

 

نستوه مهرعلی، مسئول کمیته تاریخی فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد، نیز در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی میراث فرهنگی استان در راستای معرفی تاریخ و فرهنگ یزد، گفت: معتقدیم ایران‌شناسی در جزء جزء زندگی مردم این سرزمین دیده می‌شود.

 

وی با ابراز خرسندی از راه‌اندازی انجمن ایران‌شناسی در یزد، افزود: امیدواریم با این اقدامات بتوانیم خودمان، فرهنگ‌مان و ایران عزیزمان را بیشتر از گذشته بشناسیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.