خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور
۱۲۰هزار تبعه خارجی در استان اضافی هستند

به گزارش رویداد ایساتیس؛محمدرضا بابایی در جمع خبرنگاران یزد با بیان این که برخی عوامل باعث پیشرفت ناپایدار و نامتوازن در استان طی سالهای گذشته شده به طوری که عملاً شرایط حضور غیربومیها در استان را فراهم کرده است، افزود: یزد ظرفیت این حجم از افراد غیربومی را ندارد و معتقدیم ۱۲۰ هزار نفر از ۱۵۰ هزار تبعه خارجی ساکن در استان، اضافی هستند
وی با اشاره به تدوین برنامهای برای جلوگیری از ورود اتباع خارجی به استان و برخورد با فعالان این حوزه، افزود: معتقدم از ۱۵۰ هزار اتباع خارجی ساکن در یزد، ۱۲۰ هزار نفر آنها اضافی هستند.
وی در ادامه با اشاره به گذشت حدود ۱۰۰ روز از فعالیتش به عنوان مقام ارشد اجرایی استان، گفت: همه مسئولان و استانداران گذشته تلاش بر ارائه بهترین کارنامه را داشتهاند ولی همه عوامل دست به دست همه داده که پیشرفت استان به سمت توسعه ناپایدار و نامتوازن برود.
بابایی به تورم استان در برخی بخشها به دلیل این توسعه ناپایدار، گفت: برای همه انسانها حرمت قائل هستیم ولی استان ظرفیت ۴۱ درصد بیمهشده غیربومی، ۲۳ درصد ثبتنام شده غیربومی در نهضت ملی مسکن و سکونت بیش از ۱۵۰ هزار نفر تبعه خارجی در استان را ندارد.
وی گفت: متاسفانه در حالی اشتغالزایی در استان اتفاق افتاده که عملاً برای افرادی غیربومی استان شغل فراهم شده است و ادامه این روند قطعاً سالهای خوبی برای استان رقم نخواهد زد.
استاندار گفت: به نظر میرسد در توسعه استان ضمن کاستن از سهم مردم یزد در حوزه های مختلف مانند بهداشت و درمان، محیط زیست و دیگر بخشها، شرایط برای فعالیت و سکونت افراد غیربومی مهیا شده است
بابایی از ریلگذاری استان برای ایجاد یزد پایدار با اعمال اصلاحاتی در برنامههای قبلی، گفت: استان را به سمت توسعهی صنایع کم آبخواه و پاک مانند اقتصاد گردشگری، اقتصاد انرژیهای تجدید پذیر و اقتصاد دیجیتال خواهیم رفت و امیدواریم در استان معدنخیز یزد بتوانیم حلقههای انتهایی بخش معدن را که ارزش افزوده بالاتری برای استان دارد، توسعه و گسترش دهیم.
وی با تاکید بر این ادعا نداریم که می توانیم در یک بازه زمانی کوتاه این روند را اصلاح کنیم، با ذکر خاطرهای گفت: زمانی در روستاهای استان، فرد غیربومی را خیلی کم میدیدیم ولی اکنون شاهد جولان اتباع خارجی حتی در سطح روستا هستیم و عملاً محیط استان را برای زیست سالم ناپایدار کردهایم.
استاندار درادامه با اشاره به اجرای خط پدافندی به طول ۳۳ کیلومتر از آب شیرین کن خط دوم خلیج فارس به خط اول، گفت: رئیس جمهور شهید در هنگام کلنگ زنی خط دوم انتقال آب از خلیج فارس وعده اجرای سه ساله این خط را دادند لذا در دولت جدید با جدیت پیگیر اجرای این طرح هستیم.
وی با اشاره به مصوبه تامین بخشی از اعتبار این خط از طریق معدن چاه گز، گفت: این خط دارای پنج قطعه است که چهار قطعه آن از خلیج فارس تا مس سرچشمه به مزایده رفته و توسط این معدن درحال اجراست و قطعه پنجم نیز تامین اعتبار شده و در مرحله انتخاب سرمایهگذار است.
اسماعیل دهستانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارنیز گفت: رویکرد دولت چهاردهم گفتمان وفاق به عنوان شاه کلید بنبستها در برخی حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با تعامل بین بخشی است که امیدواریم با کمک همه گروهها شاهد تحقق آن باشیم.
وی در رابطه با عملکردهای این معاونت نیز گفت: برای اولین بار مرکز نوآوری اجتماعی در استان کلید خورده و امیدواریم از طریق نگاههای سلبی و دیکته شده به جامعه، متوقف شود.
وی با بیان این که برای اولین بار خانه سمنها در استان راهاندازی میشود، گفت: با موافقت استاندار، روز اجتماعی در استان طراحی شده که اجرای آن در استانهای دیگر نیز مطرح شده است و امیدواریم با تمرکز ویژهتر بر این حوزه شاهد رفع مسائل مرتبط باشیم.
او گفت: تاکید استان بر پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و رسانهای برای طرحها و برنامههاست.
وی یکی از مسائل مغفول در جامعه را موضوع نشاط اجتماعی خواند و گفت: سعی داریم با نگاه عدالت در تمام شهرستانها توسعه دهیم.
دهستانی ادامه داد: طرح نام را در راستای امیدآفرینی در جامعه در دستور کار استان داریم و امیدواریم با اخبار خوب رسانهها موجب امیدآفرینی در جامعه شویم.
وی با بیان این که خانه احزاب را مجدداً در استان راه اندازی خواهیم کرد، گفت: در بحث نارضایتیهای صنفی مرکزی را در دستور کار داریم و مدیران در قالب این سامانه مکلف به پاسخگویی به مردم هستند.
سید مهدی طلایی مقدم» معاون امور عمرانی استاندار نیز در این نشست با اشاره به جدیت استان در تامین آب استان از طریق خطوط انتقال از سد خرسان و خلیج فارس، گفت: جلسات مکرری در این رابطه با مسئولان ارشد و وزرای مربوطه داشتهایم.
وی در این باره افزود: ۵۰ درصد از اعتبار خط انتقال آب از سد خرسان تامین شده و امیدواریم با رفع مسائل زیست محیطی آن شاهد اجرای سریعتر این خط انتقال باشیم.
طلایی مقدم توضیحاتی نیز در مورد خط انتقال آب خلیج فارس ارائه کرد و گفت: خوشبختانه اکنون در تامین اعتبار و اجرای خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به استان هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به خط انتقال آب دریای عمان، گفت: این خط از سه شهرستان یزد عبور میکند و قرار است در صورت نیاز از این خط نیز بهرهمند شویم.
معاون عمرانی استاندار یکی دیگر از اولویتهای استان را اجرای طرحهای نهضت ملی مسکن ذکر کرد و گفت: این موضوع در تمام شهرستانهای یزد با قدرت و جدیت در حال دنبال شدن است.
وی بهبود و ساماندهی راههای مواصلاتی استان که عمدتاً ترانزیتی هستند را دیگر اولویت استان اعلام کرد و گفت: تکمیل راه طریق الرضا(ع) و راه بافق – بهاباد با تخصیص ۲۰ درصد اعتبار از محل ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن که در شورای عالی معادن به استان منظور شد، دنبال میکنیم.
وی همچنین از پیگیری آزادراه نطنز – یزد – سیرجان خبر داد و گفت: این طرح در سه قطعه، تعریض خواهد شد و یک خط جدید نیز از اردکان تا مهریز به طول ۱۲۷ کیلومتر ایجاد خواهد شد.
طلایی مقدم با بیان این که آزادراه مذکور علاوه بر توسعه عمرانی برای استان موجب توسعه فرهنگی، گردشگری و اقتصادی خواهد شد، گفت: در این طرح عملاً با راه اندازی کمربند شرقی استان، کمربندی فعلی برای ترددهای بین شهری مردم استان استفاده خواهد شد و بخش شرقی شهر یزد نیز توسعه خواهد یافت که امیدواریم از ابتدای سال آینده اجرای آن آغاز شود.
وی با اشاره به وجود چندین بیمارستان بلاتکلیف در استان، افزود : در یکی دو مورد از بیمارستانهای مرکز استان ورود کرده و امیدواریم با انتخاب پیمانکاران جدید شاهد اجرایی شدن مجدد و تکمیل آنها باشیم.
معاون استاندار همچنین توضیحاتی در مورد برنامه استان برای تکمیل بیمارستانهای بافق، خاتم و اردکان و نیز اشکذر ارائه کرد و با اشاره به ظرفیتهای فراوان گردشگری در سراسر استان، عنوان کرد: تلاش داریم به ویژه در بحثهای عمرانی فعالیتهای موثری برای تقویت این بخش داشته باشیم.
محمدرضا علمدار یزدی» معاون اقتصادی استاندار نیزگفت: استان یزد به لحاظ شاخص بهبود فضای کسب و کار در سطح کشور جایگاه ششم را دارد که تلاش داریم این جایگاه را به رتبههای اول تا سوم در کشور ارتقا دهیم.
وی با بیان این حقوق دولتی معادن استان که به حساب خزانه کشور واریز میشود، سالانه حدود پنج هزار تومان است، گفت: امسال تاکنون ۲۳۳۰ میلیارد تومان آن واریز شده و یکی از دلایل این میزان وصولی نیز تقسیط حقوق دولتی معادن بوده که امیدواریم به زودی این مشکل مرتفع شود.
وی در این باره افزود: ۱۵ درصد حقوق معادن برطبق قانون باید به منطقه معدنی مربوطه برای تامین زیرساختها و مسئولیتهای اجتماعی بازگردد که استان در این راستا اهتمام جدی دارد.
علمدار با اشاره به تاکید استان بر استقرار صنایع پاک، گفت: البته در همین راستا تاکید است که از استقرار صنایع آلاینده در محور یزد – اردکان ممانعت شود.
معاون استاندار همچنین افزود: در حوزه گردشگری نیز تفاهمنامه مثلث طلایی گردشگری با استانهای اصفهان و فارس در سال جاری منعقد شده و همچنین قرار است یزد به عنوان پایلوت گردشگری معدن نیز فعالیت کند.
وی گفت: اولویت استان در جذب سرمایهگذاری، بحث نیروگاههای خورشیدی است که در این باره جلسات مکرری برگزار شده و در همین راستا یک نیزوگاه هزار مگاواتی جانمایی و اقدامات تسهیلگری آن انجام شده است.
وی ادامه داد: با تامین اجتماعی کشور برای ورود شستا در این حوزه نیز رایزنی شده و با توجه به فضای خوب سرمایه گذاری در این حوزه با توجه به ظرفیتهای استان در مرحله انتخاب سرمایه گذار در بحث نیروگاههای خورشیدی هستیم.
علمدار از تسهیل صدور مجوزهای سرمایه گذاری در استان خبر داد و گفت: طی ۱۰۰ روز گذشته ۴۴۵ مجوز جدید سرمایه گذاری ذیل معاونت اقتصادی استان و منطبق با ریل گذاریهای جدید استان صادر شده است.
محمدعلی شاه حسینی» معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری با بیان این که تعطیلی پنجشنبهها براساس تفویض اختیار به استاندار و در راستای بحث ناترازی انرژی بوده است، گفت: کاهش ساعت ادارت نیز براساس مصوبه دولت تا آخر بهمن طبق مصوبه دولتی اعمال میشود.
وی در ادامه یکی از محورهای توسعه یزد پایدار را اقتصاد دانش بنیان خواند و گفت: در سال جاری بسته جدید حمایت از دانش بنیانها تهیه شده و در جلسات استان دنبال میشود.
برچسب ها :استاندار یزد ، تبعه خارجی ، ورود اتباع به یزد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰