تاریخ انتشار : یکشنبه 2 دی 1403 - 17:03

خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور

بازدیدخبرنگاران از منطقه تاریخی یزد

بازدیدخبرنگاران از منطقه تاریخی یزد
خبرنگاران از پروژه های عمرانی شهرداری منطقه بافت تاریخی یزد در قالب اتوبوس خبر بازدید کردند.

به گزارش رویداد ایساتیس؛ابوالقاسم محی‌الدین شهردار یزد در جمع بازدیدخبرنگاران در قالب اتوبوس خبر با بیان اینکه چنانچه دولت‌ها و شهرداری‌ها مسئول نگهداری بافت تاریخی نبودند مسلماً دیگر این بافت تاریخی یکپارچه وجود نداشت، گفت: یکی از دلایلی که ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را ممکن کرد حیات و زندگی اجتماعی در این بافت از جمله حرکت دوچرخه‌ها، فعالیت نانوایی‌ها، مساجد فعال و…بود که در واقع بافت زنده را در این منطقه مشاهده می‌کنیم

وی گفت: مساحتی از بافت تاریخی یزد که ثبت میراث جهانی رسیده ۱۹۸ هکتار است که دارای حریم ۶ هزار هکتاری در قسمت‌های مختلف بافت تاریخی است و کلیه ساخت و سازها، برنامه‌ها و باز آفرینی‌های که در این منطقه صورت می‌گیرد

شهردار در بازدید پروژه بازسازی و مرمت مجموعه تاریخی جوی هرهر یزد گفت: این پروژه با مساحت ۸ هزار مترمربع که با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریالی در حال مرمت است

اوبا بیان اینکه مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی حجم کار سنگین و هزینه بالایی دارد،افزود: تیم‌های پژوهشی زیر نظر اساتید دانشگاه در حال تشکیل هستند تا دانشنامه‌ای در خصوص‌ بزرگان و علمای مدفون در این گورستان قدیمی تهیه شود و شناسنامه‌‌ای از علمای مدفون در این محل تهیه و رونمایی شود.

 

شهردار، پروژه اجرای آزادسازی خیابان نقیب‌زاده واقع در بلوار منتظر قائم گفت: معابری در شهر یزد داریم که اولین تملکات آن مربوط به سال ۷۸ و ۸۰ است و از ابتدای دوره ششم یک به یک بر روی پروژه‌ها متمرکز شدیم تا با آزادسازی طرح‌های شهری و ایجاد معابر موازی ترافیک در شهر توزیع شود و‌ حجم ترافیک در معابر اصلی کاهش یابد.

 

وی یادآور شد: شورای ششم شهر یزد حدود ۵۰۰ میلیارد برای آزادسازی در نظر گرفته است که محقق کردن این آزادسازی‌‌ها کار آسانی نیست و آزادسازی یک پروژه شاید چندین سال طول بکشد.

علیرضا نقوی‌ شهردار منطقه بافت تاریخی یزد نیز با بیان اینکه یکی از اهداف ما از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری در یزد ارتقای کیفیت سطح زندگی در بافت تاریخی یزد، گفت: بافت تاریخی یزد اولین بافت ثبت شده جهانی در کشور است که در سال ۸۶ در یونسکو به عنوان شهر میراث جهانی شناخته شد و همت و تلاش پیشینیان و ساکنان در حفظ این بافت این اتفاق مبارک را رقم زد.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات بافت تاریخی خالی شدن این منطقه از سکنه بود، افزود: چنانچه کیفیت دسترسی و خدمات لازم در بافت تاریخی یزد نسبت به دیگر مناطق شهری وجود نداشته باشد، ساکنان برای دستیابی به رفاه این بافت را ترک می‌کنند بنابراین هدف ما این بود که این بافت زنده را تقدیم شهروندان کنیم که در این زمینه پروژه‌های محرک توسعه را برای نگهداری بافت خشتی یزد انجام دادیم که یکی از آن‌ها بحث بازپیرایی پارک و بوستان‌ها محلات است.

نقوی با بیان اینکه برخی بوستان‌ها در محلات بافت تاریخی فرسوده شده بودند و به محلی برای پاتوق و آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده بودند، افزود: از سال ۱۴۰۰ حدود ۹ بوستان محلی در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شد و امکاناتی از جمله احداث زمین چمن مصنوعی، زمین‌های فوتبال و والیبال و امکاناتی از این دست در کنار آن‌ها ایجاد شده است.

او با بیان اینکه با اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال بازپیرایی بوستان‌ها و پارک‌های محلی منطقه بافت تاریخی یزد انجام گرفته است، اضافه کرد: از از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری یزد بیش از ۱۷ هزار مترمربع از بوستان‌ها و پارک‌های محلی در منطقه بافت تاریخی شهر یزد بازپیرایی شده است و تا پایان سال این میزان به حدود ۲۲ هزار مترمربع می‌رسد.

 

اوگفت: یکی از اقداماتی که برای پیاده‌روسازی در درون محلات انجام می‌گیرد استفاده از مصالح سنتی و حذف آسفالت است که این اقدام برای حفظ و بقای بافت خشتی که دارای بافت زنده هستند انجام می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: برای بافت خشتی پس از بارندگی باید جایی برای خروج رطوبت وجود داشته باشد و از این رو نباید آسفالت برای کف‌سازی‌ها استفاده شود بنابراین در محلات و کوچه‌ها بحث حذف آسفالت در دستور کار مدیریت شهری در پروژه‌های عمرانی قرار گرفته است.

 

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون پروژه‌های مختلف پیاده‌روسازی و کف‌سازی در نقاط مختلف منطقه تاریخی شهر یزد انجام گرفته است، ادامه داد: اجرای این پروژه‌ها برای عدالت توزیع خدمات در نقاط مختلف منطقه تاریخی فازبندی شده است.

 

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۵۰ هزار مترمربع کف‌سازی معابر با اعتبار ۴۴۰ میلیارد ریال انجام شده است و برنامه ما در دوره چهار ساله این بوده است که حداقل در هر محله این منطقه دو تا سه پروژه کف‌سازی و پیاده‌روسازی را به سرانجام برسانیم و پروژه های مختلف دیگر نیز در سال آینده با شدت و حدت خود پیش می‌رود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.