تاریخ انتشار : سه شنبه 13 آذر 1403 - 13:58

خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور

به خاک باید توجه ویژه تری شود 

به خاک باید توجه ویژه تری شود 
مدیر کل محیط زیست استان یزد،گفت:حال خاک خوب نیست و خاک مظلوم‌ترین مولفه طبیعت است و باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

به گزارش رویداد ایساتیس؛حسن اکبری، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزددر همایش روز جهانی خاک، با اشاره به تهدیدات زیست‌محیطی ناشی از فرسایش خاک، افزود: در حال حاضر بزرگ‌ترین چالش زیست‌محیطی کشور به‌ویژه استان یزد، فرسایش خاک است.

 

وی افزود: متاسفانه در کشور سالانه دو میلیارد تن خاک از دست می‌رود که این میزان معادل هزار برابر بودجه عمرانی استان یزد است.

 

اکبری با به این که در استان یزد به‌ ویژه در مناطق معدنی، فرسایش خاک و تغییرات کاربری زمین به‌طور مداوم افزایش یافته است افزود: این روند، تهدید جدی برای خاک استان به‌شمار می‌آید.

 

وی ادامه داد: بیشتر از هر چیزی به حفاظت از خاک باید توجه کنیم، زیرا خاک تأثیرات مستقیمی در امنیت غذایی، ذخیره آب و حفظ چرخه مواد غذایی دارد.

او با اشاره به آلودگی خاک ناشی از پسماندهای صنعتی و کشاورزی، به‌ویژه میکروپلاستیک‌ها و مواد شیمیایی، گفت: این آلودگی‌ها باعث تهدید سلامت خاک می‌شوند و همچنین به دلیل حضور مواد شیمیایی در خاک، می‌توانند به منابع آبی استان هم آسیب بزنند.

 

وی همچنین با تاکید بر این که دولت باید با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست و سایر نهادهای مرتبط، سیاست‌های حفاظتی و مدیریتی مناسبی را برای جلوگیری از فرسایش خاک تدوین کند، افزود: در استان یزد که معادن زیادی وجود دارد، فرسایش خاک در اثر استخراج مواد معدنی، تغییرات کاربری زمین و کشاورزی غیرمستمر، روند رو به افزایشی را تجربه می‌کند.

 

مدیرکل محیط زیست استان با اشاره به بارش‌های کوتاه‌مدت و شدید و تأثیرات آن بر فرسایش خاک، گفت: این بارش‌ها در برخی مناطق باعث ایجاد رواناب و شسته شدن خاک از دسترس می‌شوند که باید در برنامه‌ریزی‌های کشاورزی، شهری و صنعتی به این نکته توجه ویژه‌ای شود.

او با بیان این که در سیاست‌گذاری‌ها بایدتوجه بیشتری به تغییرات اقلیمی و اثرات آن بر خاک شود،افزود: برای مدیریت این شرایط، ضروری است که یک شورای حفاظت خاک در استان تشکیل شود تا از فرسایش خاک جلوگیری کرده و برای آن راهکارهایی اجرایی تدوین کنیم.

 

اکبری گفت: فرسایش خاک در آینده نه‌تنها سلامت محیط زیست، بلکه سلامت مردم را نیز تهدید خواهد کرد لذا باید برای بهبود وضعیت آن هرچه سریع‌تر برنامه‌های مؤثری در نظر گرفته شود.و باید نگاه ویژه‌تری به خاک در سطح ملی و استانی داشته باشیم

 

«عباس بشارتی» مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان یزد نیزاز کاهش شدید حاصلخیزی خاک کشور خبر داد و افزود: میزان کربن خاک که یکی از عوامل مهم در حفظ حاصلخیزی است، ۵۵ درصد کاهش یافته و همچنین فسفر خاک، که در باروری خاک نقش دارد، ۷۰ درصد کاهش داشته است.

وی گفت: اگر مدیریت خاک به شیوه‌ای پایدار و بر اساس اصول سند امنیت غذایی پیش نرود، کشور در رسیدن به امنیت غذایی و تأمین منابع غذایی پایدار با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد

ودر صورتی که نتوانیم به طور مؤثر خاک‌های کشور را مدیریت کنیم، در رسیدن به امنیت غذایی دچار مشکل خواهیم شد.

 

وی با اشاره به وضعیت بحرانی فرسایش خاک، گفت: سالانه به ازای هر هکتار تقریباً نیم میلیون تن خاک از دست می‌دهیم و این میزان فرسایش در مجموع به دو میلیارد تن می‌رسد.

بشارتی همچنین وضعیت منابع آبی کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: بسیاری از منابع آبی به دلیل استفاده بی‌رویه و خشکسالی‌ها با بحران مواجه شده‌اند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.