خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور
نخستین جشنواره ملی «سپاس آب» در استان یزد کلید خورد

به گزارش رویداد ایساتیس؛مهدی بختی، مدیر روابط عمومی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سفر به یزد در این مراسم یزد را میراثدار گذشتگان بزرگ سرزمین کهن ایران خواند و گفت: «مقرارت، تبیین و قانونگذاری»، «فناوری و تکنیک» و «آموزش و ترویج و اطلاعرسانی» سه ضلع مدیریت تقاضا در حوزه آب هستند.
وی گفت: از میان این سه ضلع، ضلع «آموزش، ترویج و اطلاعرسانی» که سهواً از سوی ما فرهنگسازی خواانده میشود، گاهاً مغفول مانده است چرا که سالهاست وجه مشترک تمام مسئولان این است که بنا بر نیاز مردم باید تولید انجام شود و این افزایش فزاینده مصرف را به دنبال داشته است.
بختی با اشاره به وضعیت نامطلوب بارشهای کشور و به مراتب بدتر در استان یزد، گفت: باید مردم فهیم کشورمان را در این رابطه آگاه کنیم تا بدانند که مسئله آب تنها مربوط به وزارتخانه و بخش خاصی نیست بلکه یک موضوع و دغدغه همگانی است.
وی به تقدیر از همگرایی موجود در استان یزد پیرامون مسئله آب به برگزارکنندگان رویداد سپاس آب از بابت این رویداد تبریک گفت و تاکید کرد: شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تمام قد حامی این جشنواره و برگزاری آن به صورت ملی خواهد بود.
اسکویی، نماینده روابط عمومی مدیریت منابع آب کشور نیز با اشاره به مناسبت روز دهم آبان که در ایران قدیم به آبانگاه شناخته میشود، گفت: امیدواریم آداب و رسوم و سنن گذشتگان را ارج نهاده و زنده کنیم.
وی افزود: کلمه سپاس ما را به یاد اهتمام گذشتگان یعنی «اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک» باز میگرداند و باید این موضوع را در مورد آب مورد اهتمام قرار دهیم.
اسکویی در پایان همگرایی در این حوزه را لازم و ضروری خواند و توضیحاتی در مورد طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی و طرح داناب ارائه و خاطرنشان کرد: خوشبختانه ارزیابیها نشان میدهد که آب منطقهای یزد در رابطه با این طرحها همواره پیشتاز بوده است
جواد محجوبی، مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد و دبیر جشنواره ملی سپاس آب نیز با اشاره به اینکه تحت عنوان جشنواره سپاس آب به دنبال مدیریت منابع ارزشمند آب هستیم، افزود: ما در اقلیم خشک کشور قرار گرفتهایم و بارشهای دورهای و سالانه در استان یزد ماهیت و اقلیم استان یزد را تغییر نخواهد داد و ساکنان این خطه با این وضعیت، خود را تطبیق داده و با آن سازگار شدهاند؛ گذشتگان نیز با همه بینش و دانش خود سعی در سازگاری با این اقلیم داشتهاند.
وی با بیان اینکه شرط تداوم زندگی در استان یزد، پذیرفتن شرایط کنونی و وضعیت کم آبی استان است، گفت: مسئله آب نه تنها در استان یزد بلکه در کشور در اولویت قرار دارد و به گروه و دولت خاص یا وزارتخانه خاصی مرتبط نیست؛ بلکه ابعاد سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و … را شامل میشود وبرای بهبود وضع موجود در زمینه آب نیازمند رسیدن به وفاق ملی در این حوزه هستیم و تولید دانش و متقاعدسازی همه مردم و سیاست گذاران، از جمله راههای اصلی و اساسی برای مدیریت منابع ارزشمند آب و سازگاری با کم آبی در اقلیم کشور است.
محجوبی ادامه داد: مدیریت صحیح و مؤثر مصرف و سازگاری با کم آبی از دیگر راهها برای برنامه ریزی دقیق در جهت تأمین آب مطلوب برای همه ذینفعان است.
دبیر جشنواره ملی سپاس آب گفت: صرفه جویی مصارف آب کشاورزی صنعت، معدن، خدمات، شرب، بهداشت و فضای سبز و نیازمند اقدامات سازهای و غیرسازه ای متعددی است، تا منابع ارزشمند آب حفظ شود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد به هدف جشنواره ملی سپاس آب اشاره کرد و گفت: ایده برگزاری جشنواره سپاس آب، در سال ۱۳۹۷ توسط مدیرعامل وقت سهامی آب منطقهای استان یزد با هدف مدیریت مصرف آب در همه حوزهها مطرح شد و تاکنون دو دوره این جشنواره به همت همه ارکان در حوزه آب استان یزد برگزار شده است.
وی با بیان اینکه طی تصمیم گیری که شد، جشنواره به صورت دوسالانه یکبار در سطح ملی برگزار خواهد شد، گفت: در حال حاضر نخستین جشنواره ملی سپاس آب در استان یزد آغاز خواهد شد و طبق هدف گذاری اولیه، قبل از اوایل اسفندماه و روز ملی آب و همچنین قبل از ماه مبارک رمضان، این جشنواره به مدت سه شب برگزار خواهد شد
جلال علمدار،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: در استانهای همجوار قطع آب و جیره بندی داشتیم؛ ولی در استان یزد جیرهبندی نداشتیم، اما افت فشار بود که از این بابت نیز عذرخواهی میکنم.
وی با بیان اینکه استان یزد وابسته به آب انتقالی است، گفت: تابستان امسال که گذشت، هر لحظه که خط انتقال مشکلی پیدا میکرد و قطعی برق داشتیم، از مخزن شحنه استفاده میکردیم که آن هم در وضعیت مطلوبی قرار نداشت.
او با اشاره به اینکه هر لحظه چاههای آب افت پیدا میکند و به تنش آبی نزدیک میشویم، اضافه کرد: برای تأمین آب استان یزد باید فکر اساسی شود زیرا ۳۵۰ روستای استان با تانکر آبرسانی میشوند که هزینه بسیاری دارد.
علمدار با اشاره به اینکه تأمین آب استان یزد باید مدنظر مسئولان استان باشد، افزود: امسال برای تأمین آب، از بهترین چاههای کشاورزی که کیفیت مناسبی داشتند، با بهترین قیمت آب را خریداری میکردیم و اصلاً بحث قیمت را نداشتیم چون باید آب مردم را تأمین میکردیم.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ زیرساخت اقدامات بزرگی در استان یزد در حال انجام است، اضافه کرد: طی سالهای گذشته به گونهای فعالیت کردیم تا بتوانیم منابع آب را در سطح شهر یزد مدیریت کنیم و عدالت را در سطح شهر شاهد باشیم.
غلامرضا منتظری،مدیرعامل مؤسسه کوثر نیز با اشاره به اینکه یزد با سختکوشی و تلاش مضاعف شبانه روزی مأنوس بوده است، گفت: امسال در بحث تأمین آب با مشکلات بسیار زیادی در استان یزد مواجه بودیم و تلاش مسئولان استان، مدیریت منابع آب استان بود.
وی با بیان اینکه سختکوشی نیاکان ما در استان یزد، این شهر را جهانی کرد، افزود: اگر توانستیم این مسیر را ادامه دهیم، در برنامه ریزیهایمان موفق عمل کردهایم.
منتظری در ادامه با تاکید بر اینکه آلودگی هوا اصلاً زیبنده شهر جهانی یزد نیست، افزود: با توجه به شرایطی که استان یزد داشته، مجبور به حرکت به سمت صنعتی شدن بودهایم و همین موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است که نیازمند راهی برای حل این مسائل هستیم.
مدیرعامل مؤسسه کوثر بیان کرد: یزدیها همیشه فرهنگ ساز بودهاند و امیدواریم که بتوانیم فرهنگ سازی مصرف آب را در سطح کشور گسترش دهیم و مردم یزد نیز در این زمینه پیشقدم بوده و خواهند بود.
وی گفت: بسیاری از سرمایه گذاران استان یزد به دلیل نبود منابع آبی، در استانهای دیگر سرمایه گذاری کردهاند که امیدواریم بتوانیم به شکلی آب را در استان مدیریت کنیم تا سرمایه گذارانمان در یزد ماندگار باشند.
برچسب ها :تفاهم نامه ، سپاس آب ، شرکت آب منطقه ای
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰