تاریخ انتشار : سه شنبه 3 بهمن 1402 - 14:08

خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور

برگزاری جشنواره ملی سرود «به سوی قدس» به میزبانی یزد

برگزاری جشنواره ملی سرود «به سوی قدس» به میزبانی یزد
جشنواره ملی سرود «به سوی قدس» اواخر بهمن ماه با رقابت آثار منتخب ارسالی در بخشهای مختلف به میزبانی حوزه هنری یزد برگزار می‌شود.

حسام سالکی مدیر حوزه هنری استان یزد در جمع خبرنگاران گفت: در دوره جدید حوزه هنری استان یزد براساس سند راهبردی و تحولی دو شعار و رویکرد اصلی شامل «روایت یزد انقلابی» و «تعالی هنر مواجه تا نابودی اسراییل» تعریف شده است.

وی یکی از برنامه‌های طراحی شده در راستای این رویکردها را برگزاری جشنواره ملی سرود «به سوی قدس» با محوریت جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان که از طلاییه‌داران ایرانی مبارزه با رژیم صهیونیستی بوده است، ذکر و خاطرنشان کرد: رونمایی پوستر و اعلام فراخوان برگزاری جشنواره به صورت استانی همزمان با گروگان گرفتن شدن جام احمد متوسلیان در چهاردهم تیرماه امسال انجام شد ولی به دنبال جریان «طوفان الاقصی»، موضوعات دیگری به محورهای جشنواره و با اعلام مجدد فراخوان، برگزاری جشنواره به صورت ملی در دستور کار قرار گرفت.

سالکی موضوعات جشنواره را شامل «نابودی اسرائیل»، «سرداران مواجهه با اسرائیل»، «پیشرفت صنایع موشکی»، «راه قدس از کربلا می‎گذرد» و «اربعین و آزادی قدس» ذکر کرد و افزود: آثار ارسالی در بخشهای تولید اثر، اجرای زنده و تولید نماهنگ دریافت شد و خوشبختانه استقبال خوبی را از این جشنواره از سراسر کشور شاهد بوده‌ایم

او در پایان، ابراز امیدواری کرد با استقرار دائمی دبیرخانه جشنواره در یزد، در سالهای آینده شاهد برگزاری این جشنواره به صورت بین المللی باشیم.

احسان عابدی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز با اشاره به راه اندازی دفتر سرود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال گذشته، گفت: امسال جشنواره سرود فجر نیز از ذیل جشنواره موسیقی جدا و استقبال خوبی نیز در این باره شده است و از یزد نیز یک گروه سرود از دبیرستان شهید صدوقی یزد در جشنواره امسال شرکت دارد.

وی با اشاره ظرفیت‌های خوب استان یزد در بخش سرود، گفت: شاهد تعدد گروهای سرود در استان هستیم لذا می‌طلبد که حمایت‌های ویژه‌تری در این عرصه انجام شود.

عابدی افزود: در همین راستا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پارسال ۱۰ سرود و نماهنگ و دو آلبوم سرود با عناوین «ایران ماندگار» و «سرباز وطن» را منتشر کرد و در ایام دهه فجر سال گذشته نیز شاهد اجرای صحنه‌ای سرود توسط گروه‌ها بودیم‌.

وی گفت: بخش‌های مختلفی در استان به صوت مقطعی حمایت‌هایی را از این بخش داشته‌اند ولی معتقدیم اگر تاکنون در این حوزه به خوبی پیشرفت داشته‌ایم به دلیل مردمی برگزار شدن آن بوده است لذا پیشنهاد کردیم انجمن در درون فعالان این بخش شکل بگیرد تا سرود از حالت مردمی به دولتی تبدیل نشود.

مدیر کل ارشاد اسلامی استان با اشاره به استقبال خوب صورت گرفته از جشنواره، ابراز امیدواری کرد: با برگزاری جشنواره و اختتامیه آن، جایگاه پایتختی یزد در سرود کشور بیشتر نمایان شود و بتوانیم این استان را به پایگاهی در این حوزه تبدیل کنیم.

 

ابوالفضل کرمانی نسب» دبیر این جشنواره نیز در موردآثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره «به سوی قدس»، گفت: در مهلت تعیین شده ۱۱۱ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده که از میان آثار ارسالی ۲۷ اثر در بخش اجرای زنده ، ۳۳ سرود تولیدی و ۲۴ نماهنگ تولیدی توسط دبیرخانه پذیرفته شد.

 

کرمانی نسب خاطر نشان کرد خوشبختانه از تمام نقاط ایران شاهد ارسال آثار به جشنواره بودیم.

مشهد با ۱۶ اثر، تهران با ۱۵ اثر و یزد با ۱۲ اثر بیشترین آثار را در جشنواره داشته‌اند.

وی از برگزاری اختتامیه جشنواره طی روزهای ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه به میزبانی دارالعباده یزد، تصریح کرد: براساس اعلام هیات انتخاب، گروه‌‍های راه یافته به بخش رقابتی «اجرای زنده» شامل گروه سرود نورالشهدا زرندیه، گروه سرود موعود استان مرکزی، گروه سرود موعود مشهد، گروه سرود مسجد امام سجاد علیه السلام تهران و گروه سرود میثاق یزد، در بخش رقابتی «سرود تولیدی» شامل گروه تبیان خراسان جنوبی، عشاق الرضا زاهدان، ابناالاحرار بیرجند، منادیان بصیرت رشت، طریق القدس بندر دیر و گروه سرود نغمه آوینی بوشهر و در بخش نماهنگ نیز نسیم رحمت تهران و زهرائیون خوزستان هستند.

حامد اسماعیلی» مدیر مرکز سینوا(مرکز تخصصی سرود و جمع خوانی حوزه هنری کشور) نیز از یزدبه عنوان یکی از مراکز سرود کشور که همواره آثار خوبی تولید کرده و زیرساخت‌های خوبی برای پرورش گروه‌ها دارد، یاد کرد و گفت: استان یزد جزو معدود استانهایی است که گروه‌های سرود در آن به عنوان مراکز تربیتی فرهنگی فعالیت دارند.

وی با اساره به برخی خدمات مرکز سینوا در قالب سامانه‌هایی مانند سرودیار، سروشگاه و سوردنگار، همچنین پلتفرم برگزاری رویدادهای مربوط به سرود و سایر خدمات این حوزه، گفت: این جشنواره به لحاظ ساختار متفاوت با جشنواره سالهای اخیر بوده است به طوری که در این جشنواره شاهد اجرای زنده شرکت کنندگان خواهیم بود و برای این مولفه نیز امتیازی ویپه دیده شده است.

اسماعیلی گفت: با توجه به برخی ضعف‌هایی که در آثار رسیده به دبیرخانه مشاهده شد، در حاشیه جشنواره، برگزاری کارگاه‎های آسیب شناسی را در شاخه‌های مختلف نیز خواهیم داشت.

او گفت: اجراهای پاتوقی گروه‎های سرود یزد در این برنامه و میزبانی از گروه‎های شهرهای دیگر بسیار جالب و به نوعی میهمانی گروه‌های سرود در حاشیه این جشنواره خواهد بود

 

«مصطفی زارع زاده» رییس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد نیزبا پیشنهاد اجرای شهری گروه‎های حاضر در این جشنواره، گفت: سازمان فرهنگی شهرداری از سال ۱۳۹۱ به صورت جدی حمایت از گروه های سرود در یزد را شروع و هر ساله دهها اثر را به صورت مستقیم و در مناسبتهای مختلف تعداد بیشتری را مورد حمایت قرار داده است.

 

وی در پایان با بیان این که نگاه فعالان این حوزه بیش از موضوع اجرای سرود، نگاه تربیتی به این مقوله است که جا دارد از تمام فعالان در این حوزه قدردانی کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.