خبرنگار:علیرضا مهران پور/سردبیر:علیرضا مهران پور
برنامه ریزی برای ایجاد دو هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در بازه چهارساله ذیل سند تحولی یزدنوین
به گزارش رویداد ایساتیس؛محمود وجدانی در قالب پویش «آقای مدیر حرف بزن، در جمع خبرنگاران ظرفیت اسمی نیروگاههای فعلی استان یزد را ۲۵۰۰ مگاوات خواند و گفت: هرچند سهم اندکی از برق تولیدی در استان مربوط به نیروگاههای تجدیدپذیر است ولی هم اکنون استان یزد با تولید ۱۰۰ مگاوات برق خورشیدی رتبه اول کشور را از این حیث در اختیار دارد.
وی در مورد ظرفیتهای استان در زمینه تولید برق خورشیدی، گفت: استان یزد از ظرفیت استثنایی ۳۳۰ روز آفتابی با شدت تابش ۵.۵ کیلوات ساعت برخوردار است که با توجه به ظرفیت خوب و گسترده شبکه برق در استان، پتانسیل بالقوهای را برای تبدیل یزد به قطب تولید انرژی خورشیدی در کشور و حتی جهان فراهم آورده است.
او افزود: در این سند تحولی استان ایجاد دو هزار مگاوات انرژی خورشیدی برنامه ریزی شده است
وی با بیان این که ۱۸۵۰ مگاوات از این میزان انرژی شامل نیروگاههای بزرگ بیش از ۱۰ مگاواتی و ۱۵۰ مگاوات نیز از طریق نیروگاههای متوسط و خرد و خانگی مدنظر است، گفت: در رابطه با نیروگاههای بزرگ خورشیدی شناسایی مناطق مستعد استقرار این نیروگاهها و ظرفیتهای زیرساختی مورد نیاز برای هزار مگاوات تاکنون صورت گرفته و جهت ۹۵۰ مگاوت دیگر نیز در دستور کار است.
وجدانی ادامه داد: در این راستا نیز تاکنون استان یزد در ۷۷۵ مگاوات مناقصه جهت ایجاد این نیروگاهها موفق بوده که با ورود سرمایهگذار باید طی دو سال آماده بهره برداری شوند.
او به تعهد صنایع بزرگ برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی نیز اشاره کرد و گفت: صنایع استان برهمین اساس موظف به ایجاد ۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی هستند که برخی صنایع از جمله برخی فولادسازیها و کارخانجات سیمان در این باره اخیراً اقداماتی را صورت دادهاند.
وجدانی افزود؛ ایجاد حدود ۷۰ مگاوات نیروگاه خانگی نیز در استان دیده شده که با همکاری بخشهای مختلفی مانند بنیاد برکت، بهزیستی و کمیته امداد و سایر بخشها دنبال میشود.
وی با بیان این که براساس قانون مصوب سال ۱۳۹۵ ادارات باید ۲۰ درصد برق مصرفی را با ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند، گفت: تاکنون این قانون عملیاتی نشده ولی در استان پیگیر اجرای آن هستیم و علاوه بر این استفاده از فضاهای در اختیار واحدهای صنعتی را نیز مورد اهتمام داریم.
وجدانی گفت: در قالب طرح ابداعی یزد، طرح تجمیعی نیروگاههای خانگی را در ابرکوه اجرایی کردیم که خوشبختانه در سطح کشور مورد استقبال قرار گرفته است.
معاون دفتر اقتصادی استانداری در پایان یکی از دیگر اقدامات در دست پیگیری استان را خورشیدی کردن چاههای کشاورزی برای معافیت از مدیریت بار در فصل تابستان برشمرد و گفت: در همین راستا تاکنون۲۵۰ چاه واجد شرایط شناسایی شدهاند که تلاش داریم تا پایان امسال ۱۱۰ حلقه از چاهها را به نیروگاههای کوچک خورشیدی مجهز کنیم.
برچسب ها :مگاوات ، نیروگاه خورشیدی ، یزدنوین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰