تاریخ انتشار : یکشنبه 12 آذر 1402 - 13:07

خبرنگار:علیرضا مهران پور/سردبیر:علیرضا مهران پور

درخشش استان یزد در تولید گوشت بوقلمون

درخشش استان یزد در تولید گوشت بوقلمون
۳۱ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۸۹هزار و ۵۰۰ قطعه در دوره با بیش از ۴هزار و۳۰۰ تن گوشت بوقلمون در سال تولید دارند . 

به گزارش رویداد ایساتیس؛محمد علی حاتمی زاده اعلام کرد : در ۷ ماهه امسال ۵ واحد جدید پرورش بوقلمون گوشتی به ظرفیت۴۳ هزار قطعه در دوره و تولید ۱۰۰۰ تن گوشت بوقلمون در سال به بهره برداری رسیده است که میزان جوجه ریزی ۲ واحد آن ۲۵ هزار قطعه است.

وی افزود :میزان سرمایه گذاری ثابت این ۵ واحد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی بالغ بر ۲۰ نفر بوده که عمدتا توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

به گفته این مقام مسئول ، ۱۶ مجوز پروانه تاسیس به ظرفیت ۶۲ هزار قطعه صادر شده که با بهره برداری این واحدها در طی برنامه هفتم، تولید گوشت بوقلمون به بیش از ۵هزار و۵۰۰ تن در سال افزایش خواهد یافت.

‌حاتمی زاده تصریح کرد :متوسط مصرف سرانه گوشت بوقلمون در ایران حدود ۰.۵ کیلوگرم بوده که نسبت به کشورهای پیشرو با حداقل ۸ کیلوگرم مصرف ، عقب هستیم و در صددیم تا پایان برنامه هفتم این مقدار به حدود ۳ کیلوگرم افزایش یابد، ضمنا سهم تولید گوشت بوقلمون در دنیا حدود ۵ درصد کل گوشت طیور بوده که نشان دهنده نوپا بودن این صنعت است.

وی ضمن بیان اینکه توسعه پرورش بوقلمون در اولویت برنامه های سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد ، خاطر نشان کرد : مقاومت نسبی بالای گوشت بوقلمون به بیماری ها، راندمان تبدیل خوراک مناسب و قابل رقابت با جوجه های گوشتی، ضریب تبدیل بهتر، نسبت لاشه به وزن زنده و مهمتر از همه راندمان تبدیل بالاتر پروتئین خوراک به گوشت سبب شده که بوقلمون در سبد مواد غذایی ارزشمند قرار گیرد .

رئیس سازمان در پایان ذکر کرد : گوشت بوقلمون در زمره گوشت قرمز محسوب می شود و با تولید آن می توان بخشی از کمبود تولید گوشت قرمز در استان را با بهره وری بالاتر تولید کرد تا از افزایش قیمت گوشت قرمز جلوگیری شود.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد : در راستای افزایش و بروز رسانی علم پرورش بوقلمون در استان یزد دوره ای کاربردی تحت عنوان مدیریت پرورش بوقلمون در استان برگزار شد.

به گفته حسین محمد زاده بیش از ۷۰ نفر از کارشناسان، دامپزشکان و بهره برداران فعال در صنعت پرورش بوقلمون در این دوره شرکت کرده و با نکات کاربردی در مدیریت پرورش بوقلمون آشنا شدند.

لازم به ذکر است ، این کارگاه آموزشی با محوریت معاونت بهبود تولیدات دامی و همکاری شرکت تعاونی بوقلمونداران استان یزد با تدریس دکتر توحید طلوعی برگزار شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.