تاریخ انتشار : شنبه 4 آذر 1402 - 14:04

خبرنگار:علیرضا مهران پور/سردبیر:علیرضا مهران پور

از امید تا تولید

از امید تا تولید
نقش واحدهای صنعتی خرد و متوسط در اقتصاد

به گزارش رویداد ایساتیس؛ طرح جهش تولید در حوزۀ اشتغال پایدار و کارآفرینی به منظور توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار در استان یزد به گونه‌ای رقم خورد که این زنان از سویی با ایجاد بازار، شبکه و برندسازی، محصولاتشان را به فروش می‌رسانند و از سوی دیگر با آموزش مهارت خود به دیگران، به گسترش فرهنگ بومی و سنتی کمک کرده و آوای خوش امید را در گوش ایرانیان طنین‌انداز می‌کنند. یک عضو شورای شهر یزد که فعال اجتماعی نیز هست، دربارۀ نقش زنان در توسعۀ اجتماعی و چگونگی حمایت از زنان سرپرست خانواده می‌گوید: «چون فرصت‌های شغلی برای زنان تحصیل‌کرده مهیا نیست، آنها با انواع خشونت‌های اقتصادی روبه رو می‌شوند. این روند باعث شده تن به هر کاری حتی بدون بیمه و با دستمزد کم بدهند که به معنای پیدایش مشکلات جدید برای این گروه است. از سوی دیگر، زنان سرپرست خانوار را داریم که البته نیازمند کمک‌های حمایتی و پشتیبانی آموزشی هستند و ظرفیت‌های بسیاری در خود دارند که توانمندسازی آنان، کمک به توسعۀ اجتماعی به شمار می‌رود.» دکتر فخرالسادات خامسی هامانه با اشاره به این‌که ورود زنان تحصیل‌کرده و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، شیوه‌ای مطمئن در راه خوداشتغالی و ایجاد منبع درآمد پایدار است، می‎افزاید: «البته کار آموزی این گروه باید هدفمند و روشمند صورت پذیرد و این کار نیازمند ارائه مدل‌های علمی و کارآمد است. راه‌اندازی کارگاه‌ها و صنایع کوچک به همراه مراکز بسته‌بندی مدرن و چرخاندن آن توسط بانوانی که با مشکلات اقتصادی روبه رو هستند، نشان می‌دهد کسب درآمد ناممکن نیست، اما نیازمند همت و تلاش بسیاری است.»

 

فرصت‌های بزرگ‌تر

 

این عضو شورای شهر، با بیان این‌که کمیتۀ امداد امام خمینی، شهرداری و بسیج سازندگی از نهادهای کلیدی هستند که درصدد رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار و اقشار کم‌درآمد برآمده‌اند، می‎گوید: «حمایت از زنان سرپرست خانوار با ایجاد هماهنگی بین بخشی با دستگاه‌های مرتبط و همچنین حمایت ویژه امکان پذیر است. اصولی‌ترین کار کمیتۀ امداد در راستای حمایت از زنان سرپرست خانوار، برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی است که زمینه را برای اشتغال‌های خانگی افزایش داده است. شهرداری با برپایی بازارچه‌ها، هفته‌بازارها و مانند آن، زمینه را برای فروش و عرضۀ محصولات و دستاوردهای زنان سرپرست خانوار فراهم می‌کند.

برپایی قرارگاه‌های سازندگی توسط بسیج نیز برخی زنان را تحت پوشش قرار داده است. این‌گونه اقدامات اکنون به صورت پراکنده انجام می‌شود که با یکپارچگی و ساماندهی فعالیت‌های این ارگان‌ها مسلما شاهد تغییر دیدگاه جامعه نسبت به بانوان سرپرست خانوار و تشویق و ترغیب آنها به فعالیت‌های اقتصادی و فروش بیشتر محصولاتشان در بازارهای بزرگ‌تر خواهیم بود.» خامسی هامانه بر اشتغال زنان سرپرست خانوار تأکید می‎کند و می‌افزاید: «متولیان این امر باید آن را به فرصت‌های بزرگ‌تر تبدیل کنند تا از زنان و هنر آنها بیشتر استفاده شود. نیاز است به منظور حمایت از زنان، در کنار جذب سرمایه به منظور راه‌اندازی کارگاه‌های تولیدی کوچک، بازارهایی راه‌اندازی شود تا بخشی از آن به فروش محصولات این افراد تعلق بگیرد و نیز با گسترش کارگاه‌های آموزشی، اصول بازاریابی و طریقۀ فروش و آموزش بسته‌بندی مدرن به زنان سرپرست خانوار، فرصت‌های شغلی بیشتری برای آنها فراهم کنیم.»

 

طرح فدک

مسئول جامعۀ زنان سپاه الغدیر استان یزد می‌گوید: «طرح کارآفرینی و اشتغال‌زایی فدک که با هدف توانمندسازی زنان در حوزۀ تولید و اشتغال، تدوین و ابلاغ شد، یکی از طرح‌های مؤثری است که توانسته بسیاری از بانوان به‌ویژه بانوان سرپرست خانوار را با مهارت‌افزایی، صاحب شغل کند. این طرح همچنین به دنبال آن است تا بانوان را در زمینه های مهارت‌افزایی و آموزش، یاری دهد. خیرین، سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوطه نیز منابع لازم را فراهم می‌کنند.» سپیده رضایی در تشریح این طرح می‌افزاید: «بر پایۀ این طرح، نخست زنان سرپرست خانوار را در سطح استان شناسایی کرده و بر اساس استعداد و مهارت هر یک، مشاغلی را به آنها معرفی می‌کنیم؛ سپس آموزش، حمایت و پشتیبانی می‎شوند. بر پایۀ تبصرۀ ۱۶ به برخی از زنان سرپرست خانوار از سوی کمیتۀ امداد، وام داده می‌شود. این روند هم مایۀ پیشرفت زنان و صنایع در سطح استان می‌شود و هم تولید آثار فرهنگی و هنری بسیاری را به ارمغان می‌آورد که معرف فرهنگ غنی استان یزد است.» وی تأکید می‎کند: «اتاق‌های کارآفرینی با هدف آموزش و توانمندسازی بانوان راه‌اندازی شده تا اقدام به کارآفرینی کنند و با استفاده از تجربیات یکدیگر موجب تقویت همکاری با یکدیگر شوند. همچنین یک بانک اطلاعاتی از کارآفرینان تهیه و سطح‌بندی شده تا مشاورۀ کارآفرینی، کسب‌وکار، بازاریابی و هرآنچه را که به پیشرفت سطح فعالیت کارآفرینان کمک می‌کند، ثبت نماید. در کنار این برنامه‌ها، بسیج سازندگی در زمینۀ برپایی نمایشگاه‌ها و فروش محصولاتشان مساعدت‌های لازم را انجام داده تا باعث توسعۀ کار و در نهایت تبدیل به برند شود.» مسئول جامعۀ زنان سپاه الغدیر استان یزد، با اشاره به این‌که گروه‌های جهادی بانوان در سطح استان همیشه وسط میدان هستند و به آمارگیری و شناسایی ظرفیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست می‌پردازند تا مشاوره‌های مرتبط را انجام دهند، می‎گوید: «اعتقاد داریم همۀ مردم بسیجی بالقوه هستند. خدمت‌رسانی مخصوص قشر خاصی نیست و نباید فراموش کرد که هر کشور توسعه‌یافته با مشارکت بالای کارآفرینان به موفقیت رسیده است.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.