تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 خرداد 1402 - 22:34

خبرنگار: بهناز عسکری /سردبیر: علیرضامهران پور

ساماندهی مراحل قبل و بعد از تولید صنایع‌دستی ایران ضروری است

ساماندهی مراحل قبل و بعد از تولید صنایع‌دستی ایران ضروری است
دو مرحله قبل و بعد از تولید حوزه صنایع دستی ایران نیازمند ساماندهی و برنامه‌ریزی جدی است

به گزارش رویداد ایساتیس؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و میراث فرهنگی یزد راه‌اندازی تشکل‌های فعال در حوزه صنایع دستی را ضروری دانست و گفت: دو مرحله قبل و بعد از تولید حوزه صنایع دستی ایران نیازمند ساماندهی و برنامه‌ریزی جدی است.
احمد آخوندی در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی و هفته صنایع دستی در ایران که در یکی از کارگاه‌های ترمه‌بافی این شهر میراث جهانی برگزار شد، با بیان این‌که حوزه صنایع دستی ایران در مراحل قبل و بعد از تولید دچار مشکل هستند، گفت: نبود مواد اولیه کافی و نبود طراحی‌های بروز از جمله دغدغه‌های حوزه صنایع دستی در ایران است
آخوندی تأکید کرد: بازاریابی و برندسازی مناسب و بروز از دیگر دغدغه‌های جدی حوزه صنایع دستی در کشور است که باید با مشارکت جدی و مستمر دست‌اندرکاران این حوزه ساماندهی شود.
وی راه‌اندازی تشکل‌های فعال در حوزه صنایع دستی را ضروری دانست و بیان کرد: ایجاد تشکل‌های صنایع دستی نقش مهمی در تقویت این حوزه در سطح ملی ایفا می‌کند
وی در خصوص عملکرد حوزه صنایع دستی استان یزد طی یک سال گذشته، افزود: صنایع دستی در استان یزد صنعتی آمیخته با هنر هنرمندانی با اصالت است و همین امر این مهم را به یکی از جاذبه‌های جهانی تبدیل کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و میراث فرهنگی یزد نفس هنرمندان صنایع دستی این استان را پاک و زلال دانست و افزود: تقویت و حمایت همه جانبه از هنرمندان صنایع دستی یکی از اولویت‌های جدی میراث فرهنگی استان یزد است.
آخوندی برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی به میزبانی استان یزد را از جمله اقدامات در دستور کار میراث فرهنگی دانست وگفت: این نمایشگاه از پنج تا نهم تیرماه به میزبانی شهر میراث جهانی یزد برگزار می شود.
وی گفت: حوزه صنایع دستی استان یزد مأموریت خود را در چهار بخش، بازاریابی و تجاری‌سازی، آموزش و ترویج، حمایت از تولید، پرداخت تسهیلات انجام می دهد.
آخوندی صدور ۱۴ پروانه فروشگاهی صنایع دستی طی یک سال گذشته را از جمله اقدامات انجام شده عنوان کرد و افزود: ۱۷ طرح مرکز آموزشی صنایع دستی در یک سال گذشته در استان یزد افتتاح شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی یزد با بیان این‌که در حال حاضر ۳۳۵۰ هنرمند صنایع دستی در این استان فعال هستند، اظهار کرد: در سال گذشته ۵۶ مجوز تولید کارگاهی صنایع دستی در استان یزد صادر شده است.
آخوندی در پایان ثبت ملی دو رشته صنایع دستی «هزاره دورزی ابرکوه» و «دولو دوزی» را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و بیان کرد: در سفر رئیس جمهور به استان یزد مصوب شد که پرونده ثبت جهانی زیورآلات یزد تدوین و برای ثبت جهانی به سازمان جهانی صنایع دستی ارسال شود
عبدالمجید عربی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز گفت:از مشکلات این حوزه ، آموزش است و لذا هر ساله دوره های آموزشی بر اساس رشته صنایع دستی برگزار شده و ادامه خواهد داشت
وی افزود: در حوزه زیلو بافی و مس و ترمه آموزش هایی برگزار شد که بر اساس نیاز بازار است و طی بررسی نسبت به برگزار دوره های آموزشی اقدام می شود.
او گفت: در هفته صنایع دستی امسال که از ۲۰ خرداد شروع می شود نیز دوره رویداد آموزشی حصیر بافی برگزار می شود که در بافق ۸۰ هنرمند حصیرباف فعالیت داشته و بافق شهر ملی حصیر بافی معرفی شده است .
عربی ادامه داد: شهر یزد نیز بعنوان شهر ملی زیور آلات معرفی شده و دوره آموزشی نیز در یزد برگزار می شود .
وی گفت: ۱۳ رشته صنایع دستی در استان یزد در معرض خطر هستند که از جمله می توان به نخ ریسی ، احرامی بافی ، دارایی بافی ، زنجیر بافی ، سنگ تراشی ، زرتشتی دوزی ، خورجین بافی اشاره کرد

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.