تاریخ انتشار : سه شنبه 30 اردیبهشت 1404 - 13:19

خبرنگار:علیرضا مهران پور/ سردبیر:علیرضا مهران پور

قانون جوانی جمعیت؛ مسیر پر پیچ و خم تحقق اهداف

قانون جوانی جمعیت؛ مسیر پر پیچ و خم تحقق اهداف
معاون سیاسی امنیتی استاندار یزد گفت: با گذشت زمان، قانون جوانی جمعیت با چالش‌های متعددی روبه‌رو شده و نتوانسته به اهداف اولیه خود دست یابد. 

به گزارش رویداد ایساتیس؛اسماعیل دهستانی، در جمع خبرنگاران در دومین چله رسانه ای با موضوع جوانی جمعیت افزود: از نواقص قانونی گرفته تا موانع اقتصادی، این قانون در مسیر اجرای خود با مشکلاتی مواجه بوده است

وی با بیان این که هنوز قانون جوانی جمعیت به اهداف اولیه خود دست نیافته است، بر لزوم رفع نواقص قانونی در این زمینه و برخورد با ترک فعل‌ها تأکید کرد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد، نسبت به تغییر ترکیب جمعیتی یزد هشدار داد و تأکید کرد که بدون نگاه راهبردی و تحلیل دقیق آماری، نمی‌توان به سیاست‌گذاری‌های مؤثر در حوزه جمعیت و خانواده دست یافت.

وی افزود: آنچه در استان یزد به‌عنوان چالش اصلی نمایان شده، نه فقط نرخ ازدواج یا طلاق، بلکه تغییر ترکیب جمعیتی استان است؛ این موضوع چشم‌انداز ۵ تا ۱۰ سال آینده یزد را با ابهام مواجه کرده و نیازمند ورود جدی مدیران و تصمیم‌گیران استان است.

 

دهستانی با بیان اینکه آمارها شاید در ظاهر وضعیت بحرانی را نشان ندهند، ولی در واقعیت ترکیب جمعیتی در حال تغییر نگران‌کننده‌ای است، تصریح کرد: اگر همین مسیر فعلی را بدون اصلاح ادامه دهیم، در حق نسل‌های آینده خیانت کرده‌ایم

 

معاون استاندار ضمن قدردانی از سیستم بانکی استان در حوزه جمعیت، گفت: تسهیلات تطبیقی منطبق با سیاستهای نظام برای کسب رضایت مردم است و تلاش خواهیم کرد در نشست با اعضای شورای هماهنگی بانک‌ها، وضعیت کنونی را ارتقا دهیم.

 

وی گفت: ‌دفتر امور بانوان و خانواده استانداری باید با ایجاد تیمی، مشکلات مردم در این حوزه را بررسی و پیگیری کند.

 

دهستانی تأکید کرد: امروز موضوع سرمایه‌های اجتماعی از بحث آمار و اطلاعات گذشته و باید تلاش کنیم تا چالش ترکیب جمعیتی در استان را تحلیل و برای آن راه حل بجوییم.

 

وی با بیان این که مسئولان مربوطه باید در این رابطه طرحی نو ارائه دهند، گفت: آمارها نشان می‌دهد که هنوز قانون جوانی جمعیت به اهداف اولیه خود دست نیافته است و شاید در کنار ترک فعل‌ها، آنچه مورد انتظار قانون بوده است، دست نیافته‌ایم که این موضوع را در جمع‌های نخبگانی و اندیشکده وفاق ملی به دور از فضای ژورنالستی بررسی خواهیم کرد.

 

معاون استاندار در پایان با تأکید بر لزوم بررسی روند جمعیتی بخش‌های مختلف برای برنامه ریزی موثرتر در این حوزه، گفت: همچنین باید چالش‌های قانونی در زمینه جوانی جمعیت را با جدیت دنبال کرده و پیگیر رفع آنها باشیم.

 

اگر مدیران استان از ظرفیت خوب رسانه‌ای موجود در استان بهره نگیرند، قطعاً از بی‌تدبیری و کم‌کاری خودشان است.

 

وی افزود: مدیران باید پاسخگوی رسانه‌ها باشند و امیدواریم برگزاری این سلسله نشست‌ها نوعی فرهنگ سازی در این رابطه باشد

فاطمه دانش یزدی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد

نیز با اشاره به ۳۵ دستگاه عضو قرارگاه جمعیت جوانی جمعیت در استان، گفت: دو موضوع حائز اهمیت در این حوزه، پنجره جمعیتی و تله جمعیتی است که امیدواریم رسانه‌ها به آن اهتمام بیشتری داشته باشند.

 

وی از برگزاری اولین نشست کنشگران جمعیت با حضور ۴۰۰ نفر فعالان این حوزه در استان در روز دهم خرداد خبر داد و افزود: ‌تمام فعالیت‌ها و برنامه‌ها به سمتی جهت‌دهی می‌شود که بتوان با مشارکت مردم و بهره‌گیری از پیشنهادات و ایده‌های مردمی به گفتمان مشترک و مؤثری در این زمینه رسید

 

علی صالحی مدیرکل امور اجتماعی استانداری یزدنیز گفت: با چالش بزرگی روبرو هستیم که حاصل تبلیغات، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی ۳۰ ساله برای کنترل جمعیت است. وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در تغییر این نگرش گفت: رسانه‌ها می‌توانند نقش بسیار مؤثری در فرهنگ‌سازی دوباره ایفا کنند، ولی در فضای رسانه‌ای کشور، با صدای‌های متکثر و گاه متضاد روبرو هستیم که موجب سردرگمی افکار عمومی می‌شود.

وی گفت: بزرگ‌ترین آسیب به سیاست افزایش جمعیت، این است که مردم آن را صرفاً یک سیاست حکومتی و دولتی تلقی کنند.

صالحی گفت: اگر نتوانیم آن را به عنوان یک ضرورت اجتماعی و ملی برای مردم جا بیندازیم، قطعاً شکست خواهیم خورد و لازم است از هم‌اکنون با باورسازی در میان مردم و حمایت رسانه‌ها برای تغییر نگاه فرهنگی گام‌های جدی برداشته شود

 

نادر هومنیان مدیر کل بهزیستی استان نیز گفت: جوانی جمعیت با زاد و ولد اتفاق می‌افتد و مهمترین عامل در این رابطه مشکلات اقتصادی است و کتمان این عامل بی‌فایده است.

 

وی عامل دیکر در این باره را فرهنگی خواند و افزود: البته عامل اجتماعی نیز یکی از عوامل دخیل در این رابطه است.

اوطلاق با شیوع ۲۵ درصدی از مجموع ازدواج‌ها و نیز اعتیاد و خودکشی را از جمله عوامل اجتماعی خواند که متولی آنها بهزیستی است.

 

هومنیان با اشاره به رشد هر سه این عوامل، بر لزوم برنامه‌ریزی مدون و منسجم برای اثربخشی اقدامات تأکید کرد و گفت: بی‌توجهی به علم و دانشگاه‌ها در این رابطه عامل بی‌اثر بودن اقدامات تاکنون بوده است.

 

وی گفت: بهزیستی استان اقدام به راه‌اندازی مرکز تحقیقات آسیب‌های اجتماعی کرده و طرح‌های متعدد پژوهشی را هم‌اکنون در دستور کار دارد.

وی در پایان تأکید کرد: ریل‌گذاری مسیر بهزیستی باید بر مدار علمی باشد والا همچنان بر دور باطل عمل خواهیم کرد.

 

همچنبن سید احمد هاشمی مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد گفت: سه مقوله افزایش ازدواج و کاهش سن ازدواج، کاهش طلاق و افزایش سن در جامعه از عوامل مهم در موضوع افزایش جمعیت است.

 

وی نیز مسائل اقتصادی را جز عوامل مهم در موضوع ازدواج ذکر کرد و افزود:  به رغم افزایش درخواست تسهیلات ازدواج، رتبه استان به لحاظ افراد در انتظار دریافت تسهیلات در ماه‌ اخیر بشدت افزایش یافته که لازم است در این باره از سوی مسئولان استان رسیدگی شود.

 

هاشمی به عوامل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با موضوع ازدواج و طلاق نیز اشاره و افزود: برنامه‌های هفته جوانی جمعیت در اداره ورزش و جوانان شامل برگزاری جشنواره تولیدات هنری نسل امید، تجلیل از فعالیت حوزه جمعیت، کمپین رسانه‌ای با شعار «یک فرزند بیشتر برای ایران جوان»، برگزاری نشست با گروه‌های اثرگذار و نشست‌های تخصصی در این رابطه بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.