اعتراض ائمه جمعه و اقشار مختلف مردم اشکذر با احداث کارخانه شیشه مظروف
رویداد ایساتیس _ علی مشری نیا؛ شیشه مظروف واژه آشنا و پرمصرف ادبیات این روزهای مردم اشکذر شده است. شرکتی که علی رغم صدور حکم توقف عملیات عمرانی از سوی دادستان سابق و فعلی این شهرستان، نامه نگاری های متعدد موسسه حامیان حیات پاک شهرستان اشکذر و نیز توصیه ائمه جمعه مناطق مختلف اشکذر؛ با شدت هرچه تمام تر می رود تا آینده این خطه از یزد تابان را مکدر ساخته و نیز ثابت کند که نه تنها محیط زیست این شهرستان برای او اهمیت ندارد بلکه هیچ جایگاهی برای شان مردم و نیز مسئولین اشکذر قائل نیست.
در همین راستا؛ ائمه جمعه اشکذر و رستاق در خطبه های نماز جمعه به صراحت اعلام کردند که با احداث صنایع آلاینده، احداث شیشه مظروف و نیز توسعه کارخانه کاشی عقیق در شهرک فولادی های این شهرستان مخالف هستند و از استاندار دولت مردمی درخواست توقف این رویه شدند.
به نام مردم به کام ثروتمندان
حجت الاسلام سبحانیان امام جمعه موقت اشکذر در خطبه های نماز جمعه بیان داشت: سالیان سال است که شرکت های آلاینده مثل قارچ در دو طرف شهر اشکذر در حال رشد است و باز هم مطلع شدیم کارخانه شیشه سازی که از چند جا رانده شده و در شهرستان های اطراف نتوانسته است مجوز بگیرد؛ در منطقه ما احداث می شود.
سبحانیان همچنین ادامه داد: مسئولین ذی ربط باید برخورد جدی با صنایع آلاینده داشته باشند. البته این صحبت های امروز و دیروز نیست. ۲۰ سال پیش که می خواستند که فولاد آلیاژی را به شهرستان اشکذر بیاورند آنقدر منت به مردم شهرستان گذاشتند که همه فکر کردیم دیگر تمام مشکلات شهر حل می شود و حتی یک جوان بیکار دیگر با آمدن فولاد دیگر نداریم اما به چه درد ما خود و کدام مشکل ما را رفع کرد.
نماینده سابق ولی فقیه در سپاه الغدیر استان یزد با تاکید بر اینکه مسئولین مسئله آلودگی شهر را جدی بگیرند، افزود: چرا باید از آب زیرزمینی منطقه ما استفاده شود و مردم شهرستان آسیب های کوتاه مدت و بلند مدت به جسم، روان و محیط زیست خود را تحمل کنند، اما ثروت آن به کام دیگران باشد به قول معروف به نام مردم به کام ثروتمندان.
حجت الاسلام دلاوری امام جمعه رستاق نیز با توجه به تهیه طومار اعتراض از سوی نمازگزاران جمعه به مجوزهای صادر شده برای صنایع آلاینده در اطراف شهرستان اشکذر بویژه منطقه رستاق؛ ضمن گلایه از عدم توجه مسئولین به مطالبه و درخواست مردم برای جلوگیری از ادامه تاسیس صنایع آلاینده؛ تصریح کرد: خواهش ما این است که مسئولین محترم بویژه استاندار جوان و انقلابی جلو این مجوزها را بگیرند و رویکرد صنایع در شهرستان و منطقه رستاق به سمت تاسیس صنایع پاک مدیریت گردد.
مانع از بروز مشکلات اجتماعی شوید
موسسه مردم نهاد حامیان حیات پاک شهرستان اشکذر نیز با ارسال نامه به هادی هادی نسب فرماندار و رئیس شورای تامین شهرستان اشکذر؛ مشکلات اجتماعی پیش روی مسئولان در رابطه با توسعه صنایع آلاینده بویژه کارخانه شیشه مظروف را گوشزد کرد.
دراین نامه که به امضاء محمد حسن طالبیان مدیرعامل این موسسه رسیده است؛ آمده است:
همانگونه که استحضار دارید؛ شروع به کار عملیات عمرانی کارخانه شیشه مظروف نارضایتی و اعتراضات گسترده مردم و شوراها را در بر داشته و در همین راستا علاوه بر اینکه دو مرتبه در کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان مطرح و مخالفت شده؛ چندین نوبت نیز با ابلاغ کتبی دادستان سابق و فعلی شهرستان اشکذر فعالیت آن متوقف گردیده ولی بر حسب اخبار واصله و گزارش های مردمی متاسفانه بدون توجه به سلامتی و خواسته به حق و قانونی مردم؛ کار ساخت و ساز این کارخانه هم چنان ادامه دارد.
پیرو انتقاد شدید و موضع گیری قاطعانه ائمه جمعه اشکذر و رستاق در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته در خصوص وضعیت آلایندگی و توسعه بی رویه صنایع و هم چنین احداث کارخانه شیشه مظروف؛ مستدعی است جهت توقف عملیات عمرانی اینن کارخانه آلاینده و انتقال آن به مکانی مناسب و هم چنین جلوگیری از تبعات مردمی برای احقاق حق قانونی خویش (مشابه کارخانه کاشی لعاب) دستورات مقتضی ضادر فرمائید.
در صورت بروز مشکلات امنیتی خاطیان محیط زیست باید پاسخگو باشند
طالبیان همچنین طی نامه جداگانه دیگری خطاب به مهران فاطمی استاندار یزد نوشته است:
احتراما، با عرض تبریک هفته وحدت و انتصاب حضرت عالی به سمت استاندار یزد ، باستحضار می رساند در شرایطی که از یک طرف استان یزد به دلیل کاهش نزولات جوی با خشکسالی های مستمر و کمبود منابع تامین آب شرب دست و پنجه نرم می کند و از طرف دیگر شهرستان اشکذر به واسطه داشتن یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی بزرگ و کوچک که این شهرستان را به آلوده ترین شهرستان استان تبدیل کرده و موجب خسارت های زیاد و نارضاتی های شدید مردم شده اند؛ متاسفانه عده ای تصمیم دارند بدون توجه به قوانین و اعتراضات مردم و علیرغم مخالفت شوراهای اسلامی شهرها و روستاها و بخش های شهرستان اشکذر کارخانه بسیار آلاینده شیشه مظروف کاوه را در شهرک فولاد اشکذر احداث نمایند.
مزید استحضار حضرت عالی موضوع ساخت این کارخانه دو بار در کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان مطرح و اکثریت اعضای کمیسیون با استقرار این واحد تولیدی مخالفت کرده و چندین مرحله نیز با ابلاغ کتبی جناب عالی و دادستان سابق شهرستان اشکذر، فعالیت عمرانی آن تعطیل شده است. بر اساس گزارش های مکرر شهروندان که در شماره ۶۶ مهرماه ۱۴۰۰ ماهنامه آوای اشکذر نیز به چاپ رسیده؛ با کمال تاسف، سرمایه گذاران این کارخانه بدون توجه به قانون و دستورات قضایی و خواسته بحق مردم در حال ساخت این کارخانه هستند که جای تعجب و تامل دارد.
ذکر چند نکته اساسی در اینجا حائز اهمیت است:
اولا با توجه به خشکسالی های اخیر و بحران کم آبی در استان خشک و کویری یزد این کارخانه در مکانی می خواهد احداث شود که بر روی بزرگ ترین و بهترین سفره آبی استان یزد و هم چنین در مسیر بادهای غالب منطقه واقع شده است .
ثانیا مجوز اولیه احداث شهرک فولاد برای تولید صنایع پایین دستی شرکت فولاد آلیاژی بوده است ولی با کمال تاسف بدلیل ضعف مدیریتی شاهد فعالیت واحد های آلاینده ذوب فولاد در این شهرک هستیم.
ثالثا تجربه نشان داده که استناد به مجوزهای صادر شده در دولت های قبل، دستاویزی برای مسئولین و صاحبان صنایع در دولت های بعدی بوده و خواهد یود و بیم آن می رود که چنانچه خدای نکرده اکنون مجوز تاسیس کارخانه شیشه صادر شود و جلوی ساخت آن گرفته نشود در سال های آتی به همین بهانه، این صنعت آلاینده مهمان ناخوانده اشکذری ها شود.
پیرو مصوبه شورای تامین استان یزد در سال ۹۷مبنی بر ممنوعیت استقرار هرگونه صنایع آلاینده و پرآبخواه در محور یزد- اردکان و حفظ سلامت مردم و نیز مخالفت های گسترده مردمی که ولی نعمتان انقلاب هستند و با تقدیم ۳۰۵ شهید و صدها ایثارگر، رزمنده، آزاده و جانباز دین و وظیفه خود را نسبت به نظام و انقلاب ادا کرده اند مستدعی است برای حفظ منافع شهروندان و بازگشت آرامش به مردم، دستورات لازم جهت متوقف کردن و انتقال این کارخانه، به مکان مناسب را صادر فرمایید. امید است به جهت محقق شدن اصل پنجاهم قانون اساسی و قانون هوای پاک و هم چنین سلامت جسم و آرامش روح و روان مردم، جلوی ضرر و خسران مردم اشکذر گرفته شود.
به گفته سعدی:
علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست
لازم به یادآوری است که چنانچه تصمیم مسئولین چیزی غیر از این باشد آینده زندگی برای مردم و نسل بعدی شهرستان اشکذر (بخش مرکزی و بخش خضرآباد) را با خطر جدی مواجه خواهد کرد که تهدید امنیت بزرگی محسوب می شود و عواقب آن بر عهده متولیان امر خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰